nieuws

Rijden met de elektrische bezorgwagentjes van Picnic

Gebruik

Er was de laatste tijd veel te doen om omvallende bezorgwagentjes van Picnic; social media stond vol met beelden van ongelukken. De online supermarkt trainde daarop hun personeel in het rijden van de voertuigen en stelde de deuren van hun distributiecentrum open voor publiek en pers. Onze collega Annemiek Jorritsma nam een kijkje.

Rijden met de elektrische bezorgwagentjes van Picnic

Online supermarkt Picnic bezorgt sinds afgelopen zomer ook in Eindhoven. Inwoners en pers mochten daarom tijdens een open dag van dichtbij zien hoe het logistieke proces van de online supermarkt in zijn werk gaat. Een belangrijk onderdeel daarbinnen is natuurlijk hoe de boodschappen voor de klanten worden verzameld, maar ook hoe ze met de opvallende bezorgwagentjes thuis worden bezorgd.

Elektrische bezorgwagentjes trekken bekijks

Vooral de opvallende elektrische bezorgwagentjes van Picnic trokken veel bekijks van de bezoekers op de open dag. In Eindhoven zijn tien actieve elektrische wagentjes, maar er staan in een hub ook nog tien stuks als buffer. “We hebben hier ruimte om ze neer te zetten, vandaar dat ze hier staan,” zegt Lean van Baarle van Picnic. “Mocht er eentje stuk gaan of het wordt drukker, dan kunnen we gemakkelijk eentje extra inzetten.” Per rit worden tien tot zestien klanten bediend. De runner (zo heet een bezorger bij Picnic) is hier ongeveer 2,5 uur mee bezig.

Stabiel en makkelijk te manoeuvreren

Het elektrische bezorgwagentje heet de E-Worker. Hij is 1.30 meter breed. Zowel de kratten als de opbouw van het voertuig zijn op maat gemaakt voor Picnic. Omdat de E-Worker zo smal is, kan hij goed manoeuvreren in de Nederlandse (binnen)steden. Het is namelijk de bedoeling dat de runner zijn bestellingen aflevert zonder het overige verkeer tot last te zijn. Het wagentje is zo opgebouwd dat hij ook met volle belading stabiel blijft en makkelijk manoeuvreert. Er passen kratten in waar de houdbare boodschappen in zitten en isolatieboxen van dezelfde afmeting die zijn bedoeld voor de gekoelde en de bevroren producten.

Verbonden met het internet

De E-Workers zijn verbonden met internet zodat hun belading en routes kunnen worden gecoördineerd. De klant kan via de app Boodschappenradar zien waar de bezorger is en wanneer hij precies komt.

Zelf een E-Worker aanschaffen?

Voor wie de E-Worker wil aanschaffen: in totaal zijn er maar liefst 48 branche-specifieke varianten van deze elektrische transporter verkrijgbaar. Dat in de standaardkleuren wit, zilver en blauw. Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit is importeur en dealer van deze elektrische bedrijfswagens.

Lees het hele verhaal over de open dag op de website van Logistiek.nl.

 

Foto's

Reageer op dit artikel