nieuws

Bergingschauffeurs waarschuwen je voor gevaar

Gebruik

Sinds kort kunnen bergingschauffeurs jou een veiligheidswaarschuwing sturen. Staan ze bijvoorbeeld bij een incident, dan kunnen ze daarvan via een app op hun smartphone een melding maken naar jou als medeweggebruiker.

Bergingschauffeurs waarschuwen je voor gevaar

Zo krijg jij voortaan een bericht van naderend gevaar als je in de buurt bent van de plaats van het incident. Je kan het zien als een veiligheidswaarschuwing, omdat je daardoor voorbereid bent op de situatie op de weg en je jouw rijgedrag alvast daarop kan aanpassen. Althans, dat is in elk geval de hoop van de initiatiefnemers.

Veiligheidswaarschuwing via Flister

Nu kan je deze meldingen al ontvangen als je de Flitsmeister app gebruikt en het is de bedoeling dat straks meer apps en navigatiesystemen daarin volgen. Het achterliggende systeem voor het verspreiden van de veiligheidswaarschuwingen wordt geleverd door Flister. En nee, dit is geen typfout; je schrijft het echt met ‘st’. Meer dan honderd bergingsspecialisten hebben de Flister Pro App intussen geïnstalleerd op hun telefoon, zodat zij de meldingen aan jou als weggebruiker kunnen doorgeven.

Samenwerking noodvoertuigen

De eerste berger die gebruikmaakte van deze dienst was H. Roos Autoberging in Capelle aan den IJssel. Na hun positieve ervaringen, is besloten tot een landelijke samenwerking tussen de app en alle bergingsbedrijven. Ook andere noodvoertuigen, zoals van de politie, brandweer en ambulance, kunnen zichzelf via de app kenbaar maken. Weginspecteurs van Rijkswaterstaat gebruiken Flister ook.

Reageer op dit artikel