nieuws

Zo vind je het chassisnummer van jouw bus

Gebruik

Stel, je zoekt naar specifieke onderdelen voor jouw bedrijfswagen. Dan kan het zijn dat je het chassisnummer van jouw bus moet invullen om de juiste producten te vinden. Maar waar vind je nou dat chassisnummer?

Zo vind je het chassisnummer van jouw bus

Een chassisnummer – ook wel: frame- of voertuigidentificatienummer (VIN) – is een unieke identificatiecode die alle toegelaten wegvoertuigenmoeten hebben. De code is meestal in het frame geslagen of op een plaatje gemonteerd op het chassis. De plek verschilt per auto.

Om te weten waar het nummer van jouw bedrijfswagen staat, is de dienst PlaatsChassisnummer ontwikkeld door Kenteken.TV. Op basis van je kenteken vind je zowel de locatie van het chassisnummer volgens kentekenregistratie als één of meerdere locaties van VIN volgens Europese typegoedkeuring. Probeer het maar eens met het kenteken van jouw auto!

Kenteken.TV is een initiatief van DAT Nederland. DAT Nederland is een joint venture tussen het Duitse DAT Group en VWE Automotive. VWE Automotive, bekend als leverancier van voertuiginformatie en diensten, zorgt voor de vermarkting van DAT producten en diensten op de Nederlandse markt.

Reageer op dit artikel