nieuws

Waar kan je het goedkoopst tanken?

Gebruik

Even je lege tank volgooien kan behoorlijk zeer doen in je portemonnee. Om deze pijn iets te verzachten, is het slim om brandstofprijzen met elkaar te vergelijken en niet zomaar lukraak naar de eerste de beste pomp te gaan. De prijsverschillen kunnen namelijk behoorlijk hoog oplopen. Maar waar tank je nou het goedkoopst?

Waar kan je het goedkoopst tanken?

De prijsverschillen tussen tankstations kunnen behoorlijk oplopen. Dat kan te maken hebben met net dat beetje extra (of juist gebrek aan) service en aanvullende diensten die de pomphouder aanbiedt. Mocht je dat niet belangrijk vinden, maar de inhoud van je portemonnee wel, dan voelt het extra rot als jij willekeurig ergens je bedrijfswagen vol tankt en er later achter komt dat je om de hoek flink voordeliger uit was geweest! Met deze tips ben jij voortaan het goedkoopst uit bij de pomp.

Tank niet langs de snelweg

Het lijkt misschien een inkoppertje, maar tankstations langs de snelweg zijn duurder dan de stations die er iets vandaan liggen. Gemakt dient weliswaar de mens – dat je geen zin hebt om de snelweg af te gaan om te zoeken naar een goedkopere optie, dat begrijpen we -, maar toch… Als je geld wilt besparen, tank dan in je woonplaats voordat je weggaat of neem een afslag als je onderweg bent. De kans is namelijk groot dat er alsnog een pomp vlakbij de afrit zit.

Houd rekening met wáár je tankt

De brandstofprijs hangt ook af van de gemeente of provincie waar je tankt. Zo is Utrecht de duurste provincie om te tanken en Groningen de goedkoopste, blijkt uit de tanktest van de ANWB. Nog opvallender zijn de verschillen per plaats. Een inwoner van Amsterdam betaalt gemiddeld 6,4 cent meer per liter benzine dan een inwoner van de buurgemeente Zaanstad. Zo kan één gemeentegrens tientallen euro’s aan tankkosten per jaar schelen.

Check acties en kortingen

Veel tankstations hebben standaard dagen waarop ze korting geven op brandstof. Deze kortingen zijn zeker de moeite waard om in de gaten te houden, want je bespaart al snel een aantal euro op een volle tank. Zo heeft Firezone de ‘Firezone Friday’ met 15 cent korting per liter benzine. Dat tikt aardig aan! En Tinq heeft de ‘MAX.Korting’ op racedagen. Ofwel: korting op elke zondag waarop een Formule 1 race plaatsvindt.

Gebruik de Tankplanner

Tankplanner is een handige website om snel uit te vinden waar jij het goedkoopst kan tanken. Je vult je vertrekplaats en bestemming in, welke soort en hoeveel liter brandstof je nodig hebt en of je bereid bent om een stukje om te rijden voor goedkopere brandstof. Zodra je dat hebt gedaan, verschijnt er een overzichtelijk lijstje met alle tankstations die jij onderweg tegenkomt. Gesorteerd op de prijs van een volle tank. Zo zie je precies waar je het goedkoopst uit bent en wat het geintje je gaat kosten.

Installeer de ANWB Onderweg App

De ANWB Onderweg App toont eveneens de actuele brandstofprijzen van tankstations in de buurt. Zo kun je dus ook snel uitvinden waar je je bedrijfswagen voor het minste geld weer een volle tank kunt bezorgen.

Wist je trouwens dat er nog veel meer handige apps voor onderweg zijn?

 

Niets missen van JouwBedrijfswagen? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang elke twee weken onze nieuwste artikelen direct in jouw mailbox! 

Reageer op dit artikel