nieuws

Ken jij alle verkeersregels? Doe de opfriscursus!

Gebruik

Ken jij haarfijn alle verkeersregels nog uit je hoofd? Grote kans dat er wel iets is weggezakt. Niet zo gek misschien, vooral als je al jaren je rijbewijs hebt…

Ken jij alle verkeersregels? Doe de opfriscursus!

De tijd dat je hard moest blokken om al die regels in het verkeer regels uit je hoofd moest leren, ligt misschien al ver achter je. In de tussentijd zijn er allerlei nieuwe of andere verkeersregels bij gekomen. Een milieuzone? Dat was er twintig jaar geleden nog niet. Met 130 over de snelweg? Een paar jaar geleden leverde je dat nog een flinke boete op.

Handige website

Bij veel weggebruikers lijken de verkeersregels ver weggezakt. Veilig Verkeer Nederland (VVN) lanceert daarom een handige website waar alle verkeersregels op een duidelijke en overzichtelijke manier worden uitgelegd. Handig voor als je even een opfrissertje nodig hebt!

Doe de opfriscursus!

In de online opfriscursus van VVN test je jouw kennis over de verkeersregels. Je kunt kiezen voor een korte opfriscursus en voor een langere test. Je krijg bij elke vraag direct feedback, zodat je meteen weet hoe het ook alweer zat. Extra geinig: je kunt de test ook doen vanuit het perspectief van een scootmobielgebruiker. Kun je vast oefenen voor later…

VVN heeft ook een website de lucht in geslingerd waar alle verkeersregels op een duidelijke manier worden uitgelegd. Zo vind je er een overzicht van alle regels die de afgelopen tijd zijn veranderd, een overzicht van alle verkeersborden (met uitleg natuurlijk) én kun je al je verkeersvragen stellen.

Over Veilig Verkeer Nederland

Veilig Verkeer Nederland zet zich in voor – de naam verklapt het al – veilig verkeer in Nederland. De organisatie benadrukt dat het enorm belangrijk is dat alle weggebruikers up to date zijn wat betreft de verkeersregels. Want, zo stelt VVN, afgelopen jaar zijn er 613 verkeersdoden gevallen en jaarlijks raken tienduizenden mensen zwaargewond in het verkeer.

Reageer op dit artikel