nieuws

Waarom je niet raar op moet kijken als je straks gaat tanken

Gebruik

Kijk niet raar op als je na volgende week vrijdag gaat tanken met jouw bedrijfswagen. Vanaf dan zijn tankstations namelijk verplicht om nieuwe brandstofstickers te gebruiken. De vertrouwde namen Euro95, Euro98 en diesel zullen langzaam verdwijnen…

Waarom je niet raar op moet kijken als je straks gaat tanken

Heb je wel eens getankt in het buitenland en moest je even zoeken naar welke pomp je nou precies moest pakken? Straks hebben we dat probleem niet meer: overal in Europa moeten de namen en symbolen van brandstoffen namelijk hetzelfde zijn. Met de wijziging die vanaf 12 oktober 2018 wordt doorgevoerd, is het straks voor iedereen in Europa duidelijk wat je moet tanken.

Eerst wennen

De nieuwe aanduiding zal wel even wennen zijn. Daarom is er een overgangsperiode. De meeste tankstations plakken de nieuwe stickers voorlopig naast de nu bekende labels. Gelukkig maar, anders is de kans dat je misgrijpt groot.

Informatiecampagne

Om verwarring te voorkomen start de overheid een informatiecampagne, zo laat autobrancheorganisatie BOVAG weten. De wit-zwarte labels zijn in de hele Europese Unie hetzelfde en moeten een einde maken aan verwarring bij het tanken over de grens.

Rondje, vierkant of ruit

De verschillende soorten brandstof zijn binnen het labelsysteem te herkennen aan hun vorm. Zo zijn alle labels voor benzine rond, met een E en een cijfer die het ethanolgehalte aangeven. De symbolen voor diesel zijn vierkant en gasachtige brandstoffen als lpg en waterstof krijgen een ruit.

Reageer op dit artikel