nieuws

Waar laat je onderhoud voor je elektrische bus uitvoeren?

Gebruik

Stel je bent om. Je wilt een elektrische bestelwagen. Die stap is gezet. Maar waar moet je dan je onderhoud laten verzorgen?

Waar laat je onderhoud voor je elektrische bus uitvoeren?

SAIC Mobility Europe, een van oorsprong Chinese firma, heeft dat nu in samenwerking met Autocentrum Beelen geregeld voor de nieuwe Maxus EV80. Dat is een volledig elektrisch aangedreven bedrijfswagen die in Nederland dus vanaf nu wordt  onderhouden en eventueel gerepareerd door Beelen.

Belangrijk deel  van de Randstad afgedekt

Het bedrijf heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Almere en Lisserbroek. “Daarmee is een belangrijk deel van de Randstad is afgedekt”, aldus Beelen.  Grote kans overigens dat het merk Maxus je nog weinig zegt. In 2010 kocht de Chinese gigant SAIC de failliete boedel van een Britse bestelautofabriek op. Vervolgens is het in eigen land  de bestelwagen gaan verkopen als Maxus V80. Vier jaar geleden kwam daarvan een elektrische variant op de markt. Die wordt via het Europese hoofdkantoor in Luxemburg aan de man gebracht.

Vraag naar elektrische bestelauto’s groeit

SAIC Mobility Europe heeft nu dus Autocentrum Beelen officieel als servicepartner van Maxus benoemd. Frank Beelen: “De vraag naar elektrisch aangedreven bestelauto’s zal de komende jaren flink groeien aangezien veel steden initiatieven ontplooien om luchtvervuiling en verkeerscongestie te verminderen. Wij merken dat steeds meer bedrijven, mede uit het oogpunt van imago en reputatie, voor schoon vervoer kiezen. Gebruikers van de bestelwagens van Maxus kunnen bij ons terecht voor alle onderhouds- en reparatiewerkzaamheden.”

Prijzen beginnen bij 47.500 euro

SAIC maakt serieus werk van de elektrisch bestelwagens van Maxus. Eerder maakte het bedrijf al bekend dat LeasePlan operational leasing aanbiedt voor Maxus voor het vasteland van Europa. De Maxus EV80 is in Nederland leverbaar als gesloten bestelwagen met normaal of verhoogd dak, als chassis-cabine voor specifieke op- en ombouw en als rolstoeltoegankelijke personenbus. De prijzen beginnen bij 47.500 euro, exclusief belastingen.

Foto's

Reageer op dit artikel