nieuws

Raceteam zet bestelauto in voor alle denkbare klussen

Gebruik

Een lange en hoge bestelauto is toch wel handig, dacht RaceArt, een racingteam dat actief is in de Supercar Challenge. Het ging daarom over tot aanschaf van een lange en hoge MAN TGE 3.180.

Raceteam zet bestelauto in voor alle denkbare klussen

De extra MAN-kracht wordt voor alle denkbare klussen ingezet. RaceArt is vorig jaar verhuisd van een locatie zuidelijk van Maastricht naar een bedrijventerrein nabij vliegveld Beek. “Daar hebben we alles bij elkaar gebracht: de racewagens, alle equipment, maar ook racewagens en sportwagens die door onze teameigenaar zijn verzameld”, legt teammanager Marwin Moonen uit.

Keuze voor een handbak

Hij kocht bij de dealer in Stein een nieuwe MAN TGE met de grootste lengte en de grootste hoogte. Bovendien kwamen er tal van extra’s op. Daarvan zijn de lichtmetalen wielen het meest opvallend. Verder heeft de bestelauto adaptieve cruise control, goede stoelen, navigatie en parkeersensoren. De 177 pk sterke motor werd gekozen vanwege het feit dat er vaak met de aanhangwagen gereden wordt. “Het is vooral ook daarom dat we voor een handbak hebben gekozen; dat heeft toch de voorkeur van degenen die ermee moeten rijden.”

Er passen precies vier karren met banden in de TGE -genoeg voor een weekendje racen

Oprijplaat voor karren met banden

De fors bemeten bestelauto heeft een oprijplaat zodat bijvoorbeeld karren met banden voor race-auto’s naar binnen kunnen worden gereden. Ook heeft de bus een trekhaak met 3.500 kg aanhangwagengewicht, waarmee een drie-assige aanhanger wordt getrokken waar een raceauto in past. De TGE wordt ook gebruikt voor het vervoer van onderdelen en om auto’s op te halen en weg te brengen. Moonen stelt dat er in de TGE precies vier karren met banden passen, nodig voor een weekendje racen. “Dat is een pluspunt.”

Reageer op dit artikel