nieuws

Op Bestelauto Expo: dakventilator, beveiligingsslot en opstapsysteem

Gebruik

Wat hebben een dakventilator, een beveiligingsslot en een opstapsysteem voor een bestelauto met elkaar te maken? Je kunt ze allemaal bekijken op dinsdag 13 en woensdag 14 november tijdens de Bestelauto Expo in Houten. Leverancier Imbema staat op de beurs met de drie innovaties.

Op Bestelauto Expo: dakventilator, beveiligingsslot en opstapsysteem

Allereerst de dakventilator, voorzien van een push- en pulltechniek. Deze techniek moet zorgen voor een krachtige luchtcirculatie (ca 70M3/uur) waardoor er altijd voldoende frisse lucht in de bestelwagen is. Muffe lucht, warmte, gassen of dampen zijn volgens de leverancier hiermee verleden tijd. “Daarnaast is de dakventilator eenvoudig, zonder bodemafvoer, te monteren. Dit scheelt niet alleen veel werk, maar voorkomt ook ernstige beschadigen aan bijvoorbeeld de uitlaat, bedrading en het remsysteem van de bedrijfswagen. Door het ontbreken van een gat in de laadvloer loop je ook niet het risico dit gat te bedekken met lading”, aldus Imbema.

Beschermen tegen inbraak

Als tweede het beveiligingsslot. Deze is ontworpen om bedrijfswagens tegen inbraak te beschermen. Het zogeheten Gatelock slot moet dieven afschrikken. “Mochten ze toch een poging tot inbraak doen, dan maken ze geen kans. Het stalen huis en het verharde oppervlak zorgen voor een maximale sterkte en taaiheid. Hierdoor is de Gatelock ongrijpbaar voor de meeste inbraakgereedschappen en bestendig tegen zagen en boren. De slam lock bediening zorgt ervoor dat je lading eenvoudig en veilig kunt laden en lossen.”

Opstapsysteem naar laadruimte

Als laatste de Easy Step, een opstapsysteem waarmee je de staphoogte naar de laadruimte van je bestelwagen verlaagt. “Daardoor wordt het laden en lossen van goederen een stuk lichter en veiliger wordt.” De Easy Step bestaat uit verzinkt stalen steunen en een geanodiseerd aluminium opstapprofiel met antislip. “Deze zorgt bij het in- en uitstappen voor extra grip en veiligheid. Hiernaast is de opstap te voorzien van parkeersensoren zodat je eenvoudig ziet of er genoeg ruimte achter de bestelwagenvrij is.”

Reageer op dit artikel