artikel

Bezorgdrones, vrachtvliegtuigen en nu ook 20.000 Sprinter-bestelwagens

Gebruik

Amazon maakt serieus werk van zijn nieuwe, aangekondigde last mile servicedienst. De webgigant heeft maar liefst 20.000 Mercedes-Benz Sprinter-bestelwagens besteld.

Bezorgdrones, vrachtvliegtuigen en nu ook 20.000 Sprinter-bestelwagens

Het nieuws van de immense order volgt ruim 2 maanden nadat Amazon zijn eigen, nieuwe pakketdienst aankondigde. Amazon lanceerde in juni zijn nieuwe Delivery Service Partner programma. Het programma moet nieuwe netwerken en tienduizenden bezorgers opleveren.

Order 4 keer groter dan voorheen gepland

Zoals wel vaker met Amazon nieuws, genereerde de aankondiging veel publiciteit en animo. Zo veel dat de Amazon veel meer aanvragen kreeg dan gedacht en dat de Mercedes order 4 keer groter is dan voorheen gepland.

Amazon begint eigen transportdienst

Het bezorgprogramma is een volgende stap voor Amazon op weg naar een eigen bezorgdienst die begin dit jaar al werd aangekondigd. Hiermee wil Amazon zijn afhankelijkheid van dienstverleners als UPS en FedEx elimineren. De bezorgdienst volgt op eerder.

Met de toevoeging van een eigen last mile bedrijf, complementeert Amazon zijn logistieke cyclus. Het bedrijf heeft een eigen vloot vrachtvliegtuigen en luchtvracht operatie. Ook ontwikkelde het bezorgdrones die pakketjes bij klanten thuis moeten brengen. Tevens heeft het bedrijf zijn eigen zeevracht.

Reageer op dit artikel