nieuws

Weer meer bedrijfswagens verkocht in november

Aanschaf

De verkoopcijfers van nieuwe bedrijfswagens zijn weer bekend! In november zijn er 7.138 nieuwe exemplaren verkocht. Dat is bijna vijftien procent meer dan een maand eerder. De groei van afgelopen maanden zet dus nog steeds door.

Weer meer bedrijfswagens verkocht in november

De cijfers van de RAI Vereniging liegen er niet om: het blijkt dat er tot nu toe in 2018 al 75.229 nieuwe bedrijfswagens zijn verkocht. Vorig jaar om deze tijd lag dat aantal op 69.994. Sinds maart dit jaar neemt het aantal verkochte bedrijfswagens elke maand fors toe.

Nieuwkomers doen het goed

Het is voor de hand liggend om te zeggen dat de economische groei in ons land zorgt voor hogere verkoopcijfers. Want als het beter met de economie gaat, kunnen we doorgaans ook meer geld aan (nieuwe) producten besteden. Maar ook de komst van nieuwere merken en modellen zorgen voor een toename in het aantal verkochte bedrijfswagens. Zo is truckmerk MAN een relatieve nieuwkomer op de markt voor lichte bedrijfswagens met zijn TGE. Het blijkt een slimme zet van de fabrikant om bestelauto’s te introduceren, want dit jaar zijn er al 691 over de Nederlandse toonbank gegaan.

Volkswagen nog steeds nummer één

Volkswagen is nog steeds de onverslagen marktleider in het lichte bedrijfswagensegment. Tot nu toe zijn er dit jaar 15.727 Volkswagen busjes verkocht. Het levert het Duitse merk een marktaandeel van 20,9 procent op. Mercedes-Benz komt op de tweede plaats, met een marktaandeel van 14,8 procent en 11.122 verkochte bedrijfswagens. De nummer drie in de ranglijst is voor Ford, met 10.036 verkochte bestellers en een marktaandeel van 13,3 procent. Renault verkocht er 9.059, goed voor een vierde plaats op de lijst en 12 procent marktaandeel. Met een marktaandeel van 10,3 procent en 7.731 stuks, sluit Peugeot de lijst van populairste merken af op de vijfde plaats.

Reageer op dit artikel