nieuws

Toyota lanceert nieuwe PROACE 4×4 modellen

Aanschaf

De nieuwe PROACE bedrijfswagen van Toyota is nu beschikbaar als vierwielaangedreven versie, beter bekend als 4×4. En dat geldt dan niet alleen voor de Compact, maar ook voor de Worker, Long Worker en Dubbele Cabine. Ideaal als je voor je klus wel eens op offroad terrein moet rijden!

Toyota lanceert nieuwe PROACE 4×4 modellen

Heb je je wel eens met jouw bedrijfswagen op onverhard terrein begeven een jezelf daarin vastgereden? Dan kan het zijn dat je net even de aandrijving van je twee andere wielen miste. Toyata introduceert daarom een inschakelbaar 4×4 systeem, dat zorgt voor meer grip op natte en gladde wegen. Om dat voor elkaar te krijgen, werkt het merk samen met Automobiles Dangel.

Van voor- naar vierwielaangedreven

In de basis worden de PROACE bedrijfswagens alleen op de voorwielen aangedreven, om zo het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen. Maar als je alle grip nodig hebt, kan je de vierwielaandrijving inschakelen. Met hulp van een viscokoppeling stuurt de PROACE automatisch meer vermogen naar de achterwielen zodra er slip ontstaat op de voorwielen.

Overal op voorbereid

Wil je de bus op onverhard en onregelmatige ondergrond rijden? Dan is er een 40 mm verhoogd onderstel beschikbaar. En voor professioneel gebruik in terrein is er een sperdifferentieel op de achteras, die beide achterwielen volledig aan elkaar koppelt. Daardoor onstaat grip als er toch een wiel doorspint. Als je de 4×4 daarnaast ook nog op M+S banden hebt staan, ben je overal op voorbereid.

Vanafprijzen

Benieuwd wat zo’n vierwielaangedreven PROACE je kost? In Nederland ligt de vanafprijs van de PROACE Compact 4×4 op 30.195 euro, exclusief BTW en BPM. Voor dit bedrag krijg je de Cool Comfort uitvoering, voorzien van airco, cruise control en een audiosysteem met Bluetooth. Heb jij jouw bedrijfswagen liever een slag groter? De PROACE Worker heeft een vanafprijs van 31.145 euro, exclusief BTW en BPM.

Liever leasen?

Mocht je de PROACE liever willen leasen dan kopen, dan beginnen de operationele leaseprijzen bij 489 euro exclusief BTW voor de Compact. De Worker kost 489 euro per maand, op basis van een looptijd van 60 maanden en 10.000 kilometer per jaar.

Foto's

Reageer op dit artikel