nieuws

Stijgende lijn in aantal verkochte bestelauto’s en aanhangers

Aanschaf

De verkoop van bestelauto’s en aanhangwagens stijgt sinds 2013 ieder jaar. Toch zijn we de crisis van een paar jaar geleden nog niet helemaal te boven. Hierbij weer de maandelijkse update met cijfers!

Stijgende lijn in aantal verkochte bestelauto’s en aanhangers

Volgens branchevereniging BOVAG zijn in de maanden januari tot en met november 2018 al meer bestelauto’s verkocht dan in heel 2017. Uit de cijfers van de aanhangerverkoop blijkt dat dat ook nog eens zeven procent hoger ligt in vergelijking met vorig jaar.

In de eerste elf maanden van dit jaar werden 75.299 bestelauto’s verkocht. De BOVAG verwacht dat de teller dit jaar uitkomt bij zo’n 78.000 bestelauto’s. De verkoop van aanhangers zal dit jaar rond de 22.500 stuks uitkomen.

Van crisis naar stabiel

In 2008, het laatste jaar voordat we de crisis echt goed gingen voelen, werden bijna 85.000 bestelauto’s en 24.000 aanhangers aan de man gebracht. Op het dieptepunt in 2013 bedroeg de verkoop van bestelwagens 50.500 en aanhangers 14.000. Voor volgend jaar denkt de BOVAG dat de cijfers stabiel blijven, dus dat er net zoveel zal worden verkocht als nu.

Volkswagen is het populairste merk

Volkswagen is dit jaar met een marktaandeel van 21% het populairste merk, gevolgd door Mercedez-Benz met een aandeel van 15%. Ford maakt met een marktaandeel van 13% de top drie compleet.

Reageer op dit artikel