nieuws

Opel’s vooruitblik op jubileumjaar 2019: elektrische Vivaro op komst

Aanschaf

Komend jaar belooft een bijzonder jaar te worden voor Opel: het merk bestaat dan namelijk 120 jaar! Dat moet natuurlijk gevierd worden. En dus komen er speciale ‘120-Years’ edities en elektrische varianten op vrijwel alle bestaande modellen, inclusief een elektronisch aangedreven Vivaro. Al zullen we daar nog een jaartje langer op moeten wachten.

Opel’s vooruitblik op jubileumjaar 2019: elektrische Vivaro op komst

Opel presenteert zich als hét merk dat innovaties bereikbaar maakt voor iedereen. En laat dat nou precies in 2019 centraal staan tijdens het 120-jarige jubileum van deze autofabrikant. Het verhaal begon in Rüsselsheim (bij Frankfurt in Duitsland) met de productie van vijfenzestig met de hand gemaakte exemplaren van de Opel Patentmotorwagen System Lutzmann in 1899, vier jaar na het overlijden van oprichter Adam Opel. Anno 2018 heeft Opel meer dan zeventig miljoen auto’s gebouwd.

Speciale 120 Years-editie

Door de jaren heen zijn er verschillende iconische modellen van de band gerold, waaronder de Laubfrosch, de Admiral, de Kadett, de Rekord, de Manta en de GT. Om het 120-jarige jubileum met te vieren, introduceert Opel de speciale 120 Years-uitvoering van diverse modellen, die sinds kort al te bestellen zijn. De ‘120 jaar editie’ is voorzien van diverse technologieën en stylingdetails en comfortverhogende opties. Komt deze speciale versie dan ook op de bedrijfswagens? Helaas, Opel Nederland vertelt ons kort maar krachtig dat deze uitvoeringen er alleen zijn voor de personenauto’s.

Michael Lohscheller, CEO Opel

Michael Lohscheller, CEO Opel

Opel wordt elektrisch

In de vooruitblik op komend jaar laat Opel weten dat het serieuze stappen gaat zetten op het gebied van elektrificatie. “Opel wordt elektrisch!”, zegt Opel’s CEO, Michael Lohscheller. “We kondigden het al aan bij de presentatie van ons strategische plan PACE! en nu maken we het waar.” De geheel nieuwe, middenklasse bestelauto Vivaro is daarom vanaf 2020 ook met elektrische aandrijving leverbaar.

Nieuwe Vivaro in 2019

De nieuwe Vivaro, gebaseerd op de PSA-besteller die er ook is als Citroën Jumpy, Peugeot Expert en Toyota ProAce, komt naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar al op de markt. De elektrische variant dan dus een jaar later.

Werk- én weekendbus

Onlangs kwam Opel overigens ook met een Business+ variant van de Vivaro. Deze uitvoering is volgens het merk “de ideale werk- en weekendbus waarmee je zowel zakelijk als privé vele kilometers kunt afleggen.” De Business+ is verkrijgbaar als gesloten bestel of dubbele cabine en beschikt volgens Opel over een ruime cabine en riante laadruimte. “Hierdoor heb je doordeweeks genoeg ruimte voor al je materiaal en kan je in het weekend moeiteloos met het hele gezin op pad.” De Vivaro Business+ levert volgens de fabrikant maandelijks tot 117 euro (netto) aan bijtellingsvoordeel op ten opzichte van een vergelijkbare Vivaro Edition.

Reageer op dit artikel