nieuws

Langer doorwerken op korte winterdagen

Aanschaf

Herken je dat: dat je deze korte winterdagen met een klus bezig bent, maar eigenlijk licht tekort komt om de klus te klaren? Ford komt daarom nu met een extra gemonteerde LED-werklamp op de nieuwe Transit. Daardoor kan je langer doorwerken op winterdagen met weinig daglichturen.

Langer doorwerken op korte winterdagen

De zuinige LED-werklamp is in een behuizing achter op het dak van de nieuwe Transit geplaatst en kan worden ingeschakeld met een schakelaar in de achterdeur. Dankzij de lamp kan je dus ook na zonsondergang buiten, achter de Transit blijven doorwerken met bijvoorbeeld gereedschap en apparatuur op een werkbank. Handig: de lamp schakelt automatisch uit wanneer de accu bijna leeg of wanneer je wegrijdt.

Ford Transit DownlighterFeedback van ondernemers

“Onze nieuwe Transit is ontworpen voor maximale productiviteit voor bedrijven, We hebben goed geluisterd naar feedback van ondernemers over hoe we hun leven makkelijker kunnen maken. De nieuwe lamp is een voorbeeld van een idee dat de gebruiker van de Transit op een eenvoudige manier helpt”, zegt Michael McDonagh, Transit Global Chief Programme Engineer bij Ford Europa.

Korte winterdagen

In Nederland is er op de kortste dag dit jaar bijna negen uur minder daglicht dan op de langste dag. Voor veel bedrijfstakken vallen de korte winterdagen samen met een grotere vraag naar hun diensten. Bijvoorbeeld wanneer huishoudens in de winter getroffen worden door verwarmingsproblemen of gesprongen leidingen door vorst. Dan staat de telefoon roodgloeiend bij loodgieters en installateurs.

De nieuwe Ford TransitOver de nieuwe Ford Transit

Deze bestelauto van Ford is volledig connected met de ingebouwde modemtechnologie FordPass Connect. Het helpt jou als ondernemer en/of wagenparkbeheerders om de inzet van jouw bedrijfswagen(s) te verbeteren en de bedrijfskosten te optimaliseren. Naast de nieuwe LED-lamp, heeft de Transit ook een achteruitrijcamera en andere nieuwe technologische voorzieningen op het rijden minder stressvol te maken bij het manoeuvreren en parkeren.

Lager brandstofverbruik

De nieuwe Transit heeft een groter laadvermogen en heeft een verbeterde aandrijflijn die het brandstofverbruik tot wel zeven procent kan terugdringen. De bedrijfswagen is ook voorzien van een nieuwe mild hybride dieselmotor (mHEV) en is daarmee naar eigen zeggen de eerste in het segment. In vergelijking met het standaard dieselmodel zorgt dat voor nog eens drie procent tot maximaal acht procent minder brandstofverbruik.

Vanaf medio 2019 is de nieuwe Ford Transit leverbaar in Europa.

Reageer op dit artikel