nieuws

Ford gaat in Keulen testen met Transit Custom PHEV

Aanschaf

Vanaf voorjaar 2019 zet Ford tien Ford Transit Custom PHEV als test in bij regionale bedrijven in de stad Keulen. Het doel is om te onderzoeken in welke mate plug-in hybride bedrijfswagens kunnen bijdragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in de stad.

Ford gaat in Keulen testen met Transit Custom PHEV

Ford ziet Keulen als een belangrijke stad als het gaat om moderne mobiliteit. “Samen met de stad gaan we onderzoeken hoe we in de toekomst kunnen zorgen voor betere luchtkwaliteit en meer productiviteit in stedelijke gebieden”,  zegt Gunnar Hermann, chairman van het management board bij Ford Duitsland. In eerste instantie zal de door Ford gefinancierde test twaalf maanden duren. Eerder draaiden al vergelijkbare tests in Londen en Valencia.

Voor een snel groeiende stad als Keulen is emissievrije mobiliteit cruciaal voor de toekomst

De stad van de toekomst

De autofabrikant vertelde over de nieuwe test tijdens het City of Tomorrow symposium, waar professionals uit de private en de publieke sector samen een visie op stedelijke mobiliteit vormden. “Voor een snel groeiende stad als Keulen is emissievrije mobiliteit cruciaal voor de toekomst. Ieder onderzoek dat daaraan bijdraagt, helpt onze stad. Ik ben dan ook blij dat Ford deze test gaat doen”, zegt burgemeester Henriette Reker.

Vijf testbedrijven

Vijf plaatselijke bedrijven, waaronder Cologne Bonn Airport, voegen elk twee Transit Custom PHEV toe aan hun wagenpark. De voertuigen zijn uitgerust met allerlei telematica en geofencing systemen om er zeker van te zijn dat de bestellers emissievrij zijn binnen de lage-emissie zones. De bedrijven maken gebruik van de al bestaande laadinfrastructuur

Eind 2019 op de markt

De Transit Custom PHEV is zogenaamde plug-in hybride en heeft twee motoren: een 1.0 EcoBoost benzinemotor en een 50 kW elektromotor. Die tweede is gekoppeld aan een 14 kWh lithium-ion accupakket. Vol-elektrisch kan er 50 km met de elektrische Transit worden afgelegd. In totaal is de actieradius zo’n 500 km. Met een snellader is de accu in ongeveer drie uur volledig opgeladen. Vanaf eind 2019 kunnen we de hybride bestelauto op de markt verwachten.

Reageer op dit artikel