nieuws

Er komt een nieuwe compacte bestelauto van Toyota aan

Aanschaf

Vanaf eind 2019 breidt PSA, de op één na grootste autofabrikant van Europa, het bedrijfswagenpark voor Toyota Motor Europe (TME) uit. In Europa kennen wij die bedrijfswagens onder de merknaam Toyota. De range van het merk wordt uitgebreid met een compacte bestelauto die PSA in Vigo (Spanje) produceert.

Er komt een nieuwe compacte bestelauto van Toyota aan

PSA en Toyota Motor Europe (TME) werken al sinds 2012 samen. Toen begon de productie van de Toyota Proace in de PSA-fabriek in Hordain, Frankrijk. Het doel van de samenwerking is dat beide bedrijven hun sterke punten gebruiken om op die manier compacte, maar ook middelgrote bedrijfswagens in Europa aan te kunnen bieden. Door samen te werken bij de ontwikkeling van (bestel-)auto’s hopen PSA en TME kosten te besparen.

De rol van Toyota

Toyota draagt bij aan de productie- en ontwikkelingskosten van de toekomstige compacte bestelauto. Ook heeft het merk vanaf januari 2021 de financiële verantwoordelijkheid voor de Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech-fabriek in Kolín, Tsjechië. De fabriek in Kolín wordt een dochteronderneming van TME bij de zeven andere fabrieken van Toyota in Europa. Toyota streeft ernaar om zo de toekomst van de fabriek in Kolín veilig te stellen, zodat de productie daar blijft en mensen er aan het werk kunnen blijven.

Er zijn nog geen details bekend over hoe de besteller er straks uitziet. We houden het in de gaten!

Foto's

Reageer op dit artikel