nieuws

De MAN TGE van Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit

Aanschaf

Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit is importeur van elektrische voertuigen die met name worden ingezet op last-mile distributie. Om hun groeiende klantenkring te bedienen, schafte het bedrijf een nieuwe servicewagen aan. De keuze viel daarbij op een MAN TGE 3.180.

De MAN TGE van Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit

De markt voor compacte, duurzame voertuigen ontwikkelde zich de laatste jaren snel, met name door het online winkelen en door nieuwe initiatieven. ”Wij kwamen op een beurs in contact met Picnic, een snel groeiende online supermarkt en boodschappendienst met landelijke ambities,” vertelt Wouter van Blitterswijk, eigenaar van Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit. “We hebben samen met hen het ideale voertuig ontwikkeld voor die toepassing, en daar rijden er inmiddels een kleine 700 van rond.’’

Uitbreiding wagenpark

Naast de inzet bij Picnic, rijden de elektrische voertuigen inmiddels ook in een aantal recreatieparken en bij lokale overheden in heel Nederland. Om de grote vloot elektrische voertuigen te servicen en repareren, zette Van Blitterswijk een landelijk dekkend netwerk op. “Deze ontwikkelingen hebben voor een behoorlijke groei van onze eigen organisatie gezorgd. In de laatste twee jaar groeiden we van tien naar vijfentwintig medewerkers.” Reden dus om het eigen wagenpark ook uit te breiden. De keuze viel op de MAN TGE 3.180 automaat. “Een bedrijfswagen met een bijzonder hoog comfortniveau en een hele fraaie uitstraling’’.

MAN TGE servicewagen

De nieuwe MAN is één van de servicewagens die het bedrijf inzet. De verlengde, verhoogde bestelwagen is uitgerust met een Sortimo-interieur met daarin allerlei onderdelen en gereedschappen. Opmerkelijk is dat er ook standaard beglazing aan boord is om ruitbreuk op te lossen. “Wij moeten snel en doelmatig kunnen werken en een vervangend voertuig moet op een aanhanger achter de TGE kunnen worden meegenomen. Om die reden hebben we ook voor extra vermogen gekozen. Deze 180 pk sterke automaat rijdt als een personenauto en de vaste monteur is bijzonder tevreden over deze bedrijfswagen”, vertelt Van Blitterswijk.

Zuiniger betekent automatisch schoner

De MAN TGE werd geleverd door Van Leeuwen Truckservice in Waddinxveen, een bedrijf dat Wouter heel goed kent. “Ik heb ooit bij hen stage gelopen, waardoor ik precies weet waar het bedrijf voor staat. Onze servicewagens moeten honderd procent inzetbaar zijn, en dat begrijpen ze als echte bedrijfswagendealer als geen ander. Tel daarbij dat deze besteller echt zuiniger rijdt dan de anderen in deze klasse. Dat past bij ons, want zuiniger betekent automatisch schoner.”

Maar: niet elektrisch…

Bij een bedrijf als Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit -de naam zegt het al-, lijkt een elektrische bestelauto misschien wel voor de hand liggend. De MAN TGE is er nu ook als eTGE, dus waarom staat die nu niet op de dam? “De eerste elektrische variant van onze bestelauto hebben we net pas staan en de nieuwe servicewagen van Van Blitterswijk rijdt al een paar maanden rond. De actieradius van de eTGE is op dit moment zo’n 120 kilometer. En als je door heel Nederland rijdt, is dat nu nog onvoldoende. Maar wie weet, in de toekomst!” verklaart MAN Nederland.

Foto's

Reageer op dit artikel