nieuws

Laadpaal, laadpas en netwerk via één aanbieder

Aanschaf

Mobiliteitskaart XXImo en energiebedrijf Essent gaan samenwerken om de randzaken die bij elektrisch rijden komen kijken makkelijker te maken. Daardoor kan je als ondernemer straks op één punt je laadpaal, laadpas en toegang tot een Europees laadnetwerk krijgen.

Laadpaal, laadpas en netwerk via één aanbieder

Als je een elektrisch voertuig gaat rijden, krijg je te maken met verschillende bedrijven als het gaat om de aankoop van de laadpas, laadpaal, het plaats ervan, wanneer er een storing plaatsvindt en voor het verrekenen van het thuisladen. “Dit is omslachtig en vormt een belemmering voor mensen om naar elektrisch rijden over te schakelen,” zegt Patrick Bunnik van XXImo. “Wij brengen nu alles onder hetzelfde webportaal met één centrale servicedesk. Dat maakt de toegang tot elektrisch rijden aanzienlijk makkelijker.”

Thuisladen verrekenen

Klanten van XXImo kunnen voortaan laadpalen kopen die onderdeel uitmaken van een mobiliteitsbudget of de laadpalen opnemen in een leasecontract. Dat is dan inclusief een betaalkaart met laadfunctie in heel Europa. Werknemers kunnen bovendien thuisladen verrekenen met de werkgever. In het contract zit laadpaalonderhoud en zeven dagen per week de beschikking over een servicedesk.

Laadpunten

In de samenwerking met XXImo levert Essent de energie en de expertise over de installatie van laadpalen. Innogy, het bedrijf waar Essent onderdeel van is, heeft al meer dan 24.000 oplaadpunten in twintig landen geïnstalleerd. In België en Nederland wordt dit nu opgestart. “Dankzij de samenwerking tussen Essent en XXImo wordt elektrisch rijden eenvoudig en op steeds meer plaatsen in Europa mogelijk,” zegt Stella Brenninkmeijer van Essent.

Reageer op dit artikel