nieuws

Klein maar fijn: een driewieler

Aanschaf

Bij een bedrijfswagen denk je waarschijnlijk niet meteen aan een driewieler. Tenzij je uit Italië komt, want daar is Piaggio haast een icoon geworden. Op elke hoek van de straat is deze te vinden. Maar wist je dat je deze driewieler ook gewoon in Nederland kan bestellen?

Klein maar fijn: een driewieler

Ape, een bedrijfsonderdeel van onderdeel van Piaggio Commercial Vehicles, stuurde ons vandaag het bericht dat ze 70 jaar bestaan. En om dat te vieren, hebben ze een speciale jubileumuitvoering van de bekende driewieler uitgebracht: de Ape Calessino 70°. Leuk detail: die wordt ook in ons land leverbaar. Tegelijkertijd introduceert Ape de vernieuwde Ape 50-serie, inclusief een nieuwe, modernere Euro 4-motor.

Praktisch in drukke binnensteden

De lichte bedrijfswagens zijn volgens Ape “al zeven decennia bij uitstek geschikt voor het gebruik in drukke binnenstedelijke gebieden. Zij hebben compacte afmetingen, wendbare eigenschappen, een korte draaicirkel en praktische gebruiks- en opbouwmogelijkheden.” Met de Ape Calessino 70° haal je wel een stijlicoon in huis. Hij heeft een zandkleurige kap, portieren, reservewiel cover en stoelen voor de bestuurder en twee passagiers. Die cover en stoelen zijn voorzien van een blauwe bies.

Nieuwe looks en een nieuwe motor

Het Italiaanse merk vernieuwde dus de Ape 50-serie. De driewielige lichte bedrijfswagen – door de Italianen liefkozend Apino genoemd – heeft nieuwe looks gekregen én een nieuwe 50cc motor. De krachtbron voldoet nu aan de Euro 4 norm. Naast de motor is ook het remsysteem vernieuwd. Dat heeft nu een gecombineerd hydraulisch systeem (voor en achter) met pedaalbediening.

Drie uitvoeringen

De vernieuwde Ape 50-serie is er in drie uitvoeringen:

  • Ape 50 Deck met open laadbak;
  • Ape 50 Van gesloten besteller met een laadruimte van 1,5 kuub;
  • en als stoere Ape Cross pick-up in een trendy kleurstelling en met robuuste rollbars.

De nieuwe Ape 50 Euro 4 serie en Ape Calessino 70° zijn in ons land nu te bestellen via het bedrijfswagennetwerk van Piaggio Commercial Vehicles. Prijzen van de Ape 50 Euro 4-serie beginnen bij 4.435 euro, de Ape Calessino is er vanaf 5.431 euro.

Foto's

Reageer op dit artikel