nieuws

Elektrische bestelauto uit Singapore in 2019 naar Europa

Aanschaf

Er kan straks weer een nieuwe elektrische bestelauto aan de lijst worden toegevoegd! Het gaat om de IONA Van van het bedrijf AVEVAI uit Singapore. Maar of ‘ie nou echt zo nieuw is… Als je goed naar de foto’s kijkt, herken je mogelijk iets.

Elektrische bestelauto uit Singapore in 2019 naar Europa

De naam AVEVAI staat voor Autonomous Vehicle Electric Vehicle Artificial Intelligence. Da’s een mond vol. Het klinkt in ieder geval veelbelovend als het gaat om autonoom en elektrisch rijden. Na de introductie van een kleine truck, introduceerd het bedrijf nu ook een volledig elektrische bestelauto, met de naam IONA Van. De IONA is volgens hen een volledige elektrische bestelauto die ‘gebaseerd is op een in Stuttgart ontwikkeld chassis’ en zal in China worden gebouwd. Kijk maar eens goed naar de foto’s: lijkt ‘ie in de basis niet verdacht veel op de vorige versie van de Mercedes-Benz Sprinter? De bumper, grille en koplampen zijn natuurlijk wel overduidelijk anders, maar toch…

Actieradius 330 kilometer

De besteller weegt 2.600 kilogram en krijgt een 79,92 kWh groot accupakket mee, waar de Sprinter-in-de-basis-maar-dan-met-elektromotor 100 pk uit weet te persen. Volgens de fabrikant kan de IONA daarmee een snelheid van 100 km/h behalen. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar. Het laadvermogen is 1.650 kilo. De opgegeven actieradius is 330 kilometer en tussen de twee en twaalf uur ben je weer volledig opgeladen (snelladen versus regulier).

Vanaf mei 2019 kunnen we de IONA Van ook in Europa verwachten.

Foto's

Reageer op dit artikel