nieuws

Elektrische bestelwagen voor schoonmaakbedrijf Gom

Aanschaf

Begin 2019 komt er bedrijfswagenmerk met een volledig nieuwe elektrische bestelauto, waarvan de eerste in Nederland gaat rijden bij schoonmaakbedrijf Gom Specialistische Reiniging (GSR). De bus wordt ingezet bij specialistische klussen in de binnenstad van Amsterdam. Maar om welk merk gaat het?

Elektrische bestelwagen voor schoonmaakbedrijf Gom

De aanschaf van de elektrische bedrijfswagen is voor Gom vooral een proef. “We willen in eerste instantie bekijken hoe het zit met de inzetbaarheid. Pas daarna overwegen we om het concept landelijk verder uit te rollen. Deze pilot kunnen we in principe overal draaien, maar vooral in de binnenstad van Amsterdam komt deze auto optimaal tot zijn recht. We hebben hier bovendien veel opdrachtgevers die we er gelukkig mee gaan maken, in het bijzonder de Universiteit van Amsterdam.” zegt Directeur Peter Hoeijmans van de businessunit Gom Specialistische Reiniging. Al eerder zette het bedrijf een e-scooter en kleine elektrowagen in.

Actieradius 300 kilometer

In het eerste kwartaal van 2019 moet de bestelwagen namens Gom Specialistische Reiniging op de weg verschijnen. De actieradius op één volle accu is 300 kilometer, ruim voldoende voor een werkdag. De auto komt als standaard dieselauto van de lopende band rollen. Pas daarna wordt het motorische gedeelte omgebouwd.

Nu zijn elektrische auto’s nog duurder dan vergelijkbare bedrijfswagens op diesel of benzine. Maar, zegt Hoeijmans: “Transportkosten zijn slechts een fractie van de schoonmaakkosten. De mensen die erop zitten zijn veel duurder. En het zal elkaar per kilometer weinig ontlopen: tanken hoeft niet meer, want dat doe je thuis, op de zaak of bij de klant. En er is nauwelijks onderhoud aan.”

Gom elektrowagen

Al eerder zette Gom kleine elektrowagens in (bron: Gom.nl)

Voorop lopen

Het bedrijf wil met de aanschaf van de eerste elektrische bestelwagen vooral duidelijk maken dat het ernst is met duurzaam transport. “Het gaat mij er vooral om dat wij, als marktleider in specialistische reiniging, ook hiermee laten zien dat we voorop lopen. Een elektrische auto in de binnenstad vermindert de uitstoot en heeft geen fossiele brandstoffen meer nodig. We willen laten zien dat bij Facilicom Group, in het bijzonder bij Gom Specialistische Reiniging, het milieu een grote rol speelt. Dit is vooral een investering in de toekomst” besluit Hoeijmans.

Nog even geheim

De vraag is nu natuurlijk: om wélke elektrische bestelauto gaat het nou? Wij belden met Gom en kregen te horen dat daar nog een embargo op zit. Houd onze website in de gaten, want begin 2019 komen we met het verlossende antwoord…

Reageer op dit artikel