nieuws

Dag diesel, hallo elektriciteit…

Aanschaf

Allround technisch dienstverlener Feenstra neemt zes Nissans e-NV200 in gebruik in de Gemeente Amsterdam. En als het de werkzaamheden niet in de weg staat, wil het bedrijf na deze pilot een groot deel van de diesels in het wagenpark vervangen.

Dag diesel, hallo elektriciteit…
Met de zes nieuwe elektrische Nissan's e-NV200 wil Feenstra haar uitstoot verminderen

Feenstra maakt de overstap naar elektrische bestelauto’s om de eigen totale uitstoot te verlagen. De voertuigen zijn nu nog goed voor ongeveer tachtig procent van de totale uitstoot binnen het bedrijf, maar met de inzet van de zes e-NV200’s zal dat flink verminderen.

Diesel wordt elektrisch

Feenstra wil vóór 2024 alle auto’s vervangen voor een elektrische variant. Daarmee verwacht het bedrijf een goede bijdrage te leveren aan de ambities van moederbedrijf Nuon/Vattenfall. Die wil namelijk het Europese wagenpark van ongeveer 4.500 voertuigen voor 2030 emissievrij laten rijden.

Nissan e-NV200 voor FeenstraWoorden én daden

“Door een groot deel van ons wagenpark elektrisch te maken, geven we een duurzaam signaal aan medewerkers, klanten en toeleveranciers. We adviseren ook op het gebied van duurzaamheid. Hiermee laten zien dat we het zelf ook zeer serieus nemen. Bij onze ambitie horen niet alleen woorden, maar ook daden”, stelt Norbert Posthumus, manager procurement bij Feenstra.

Actieradius van 301 kilometer

De Nissan e-NV200 is een volledig elektrische bedrijfswagen met een 40 kWh-batterij en snellaadfunctie. Het bereik bedraagt maximaal 301 km (WLTP). De laadruimte is makkelijk toegankelijk dankzij twee schuifdeuren en dubbele achterdeur. Afhankelijk van de uitvoering, ligt het laadvermogen boven de 700 kilo. Het laadvolume bedraagt 4,2 kubieke meter.

Nissan e-NV200 voor FeenstraMeest verkochte elektrische bestelauto

“Bezorgers, koeriers, taxibedrijven en servicediensten: we zien over de volle breedte interesse voor de Nissan e-NV200,” zegt Robbert Monteban, EV Director bij Nissan Nederland. “Het is op dit moment de meest verkochte elektrische bestelauto van ons land. Het draait daarbij om het terugdringen van de directe emissies en daarnaast om het extra rijgemak en comfort van de elektrische aandrijving. Plus de lage operationele kosten.”

Ook iets voor jou?

Twijfel jij of een elektrische bedrijfswagen een goede optie is voor jou? Wij helpen je graag met het maken van die keuze. Zo leggen wij je alles uit over wat een elektrische bus voor jou kan betekenen in het artikel Wat kan een licht elektrisch vrachtvoertuig voor jou betekenen?

Reageer op dit artikel