nieuws

Aantal verkochte bedrijfswagens in EU blijft stijgen

Aanschaf

De verkoop van nieuwe bedrijfswagens in de Europese Unie loopt ongeveer vier procent voor ten opzichte van vorig jaar rond deze tijd. Dat blijkt uit gegevens van de Europese autobrancheorganisatie ACEA over de periode januari tot en met oktober.

Aantal verkochte bedrijfswagens in EU blijft stijgen

In de eerste tien maanden van het jaar werden – alles bij elkaar- bijna 2,1 miljoen bestelauto’s, touringcars en vrachtwagens aan de man gebracht. Een jaar geleden tikte de teller nog geen twee miljoen stuks aan.

Meer bedrijfswagens op de Nederlandse wegen

In Nederland werden in de eerste tien maanden van het jaar volgens ACEA 82.549 nieuwe bedrijfswagens verkocht. Dat komt neer op een groei van ruim zeven procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In oktober was sprake van zestien procent groei in Nederland.

Groei in Duitsland en Frankrijk

In vrijwel alle landen was sprake van groei, behalve in aantal kleinere markten. Ook in grote autolanden als het Verenigd Koninkrijk en Italië was sprake van krimp. Duitsland en Frankrijk schrijven sowieso wel positieve cijfers, met een verkoopplus van 5,4 procent in de periode januari tot en met oktober. Oktober was met name voor Duitse verkopers een goede maand, met een plus op jaarbasis van bijna zeventien procent. In Frankrijk was de groei met 7,3 procent wat bescheidener.

Reageer op dit artikel