nieuws

De Volkswagen e-Crafter gaat in première!

Aanschaf

Overweeg je om de overstap te maken naar een elektrische bestelauto? Dan is de Volkswagen e-Crafter misschien iets voor jou! De e-Crafter gaat vanaf 22 november ‘in première’ in de showrooms. Vanaf 69.100 Euro kan ‘ie van jou zijn.

De Volkswagen e-Crafter gaat in première!

Dat is meer dan een ‘gewone’ Crafter, maar dan heb je ook wat, constateert Volkswagen. Allereerst: nooit meer tanken. Althans, je tankt alleen nog maar elektriciteit. De e-Crafter heeft namelijk een 35,8 kWh batterijpakket. Daarmee kun je, als het goed is, 173 kilometer rijden. Uit een evaluatie van het rijgedrag van 1.500 Volkswagen Bedrijfswagens klanten kwam naar voren dat de meeste gebruikers tussen 70 en 100 km per dag afleggen met hun bestelwagen. Een actieradius van 173 kilometer zou dus ruim genoeg moeten zijn, maar dat hangt natuurlijk helemaal van jouw situatie af.

Kun je er spullen in kwijt?

Het laadvolume van de e-Crafter is volgens Volkswagen gelijk aan dat van de Crafter met dieselmotor: 10,7 m3. Dus was je al blij met het laadvermogen van de dieselvariant, dan zit je ook hier goed. Ook de laadbreedte (1,38 m) en -hoogte (1,86 m) zijn identiek. Afhankelijk van de gekozen versie heeft de e-Crafter een laadvermogen variërend van 1,0 tot 1,75 ton.

Alle snufjes opgenoemd

Laden kan via een 230V-aansluiting. Bij gebruik van een 7,2 kW wallbox duurt het volledig laden van een lege batterij 5,2 uur. Bij een snellader (40 kW gelijkstroom-laadstation) is het pakket in 45 minuten tot 80 procent op te laden. Ook is de bedrijfswagen uitgerust met Navigatie Discover Media, Climatronic airconditioning, LED-koplampen, een ergoComfort geveerde bestuurdersstoel, Car–Net mobiele online diensten, LED-verlichting in de laadruimte en diverse 12V- en USB-aansluitingen.

Online training voor de ins en outs van de bus

Op de e-Crafter zit ook een parkeerassistent die gebruikmaakt van twee camera’s (voor en achter) en 16 geluidssensoren. “Daarmee wordt ook de zijkant van de auto beschermd en dat maakt inparkeren in krappe plaatsen mogelijk”, zegt Volkswagen. “Eveneens standaard is het automatisch remsystem, dat vervolgschade na een aanrijding helpt voorkomen en een systeem dat de effecten van zijwind beperkt.” Bij het pakket zit ook een online training waarmee je de ins en outs van de bus kunt leren kennen. Zo ga je goed voorbereid op weg, haal je het maximale uit je bestelauto en kom je tijdens je rit niet voor verrassingen te staan. Volkswagen kan eventueel ook de laadpalen op de zaak leveren. Tot slot is er ook een app beschikbaar, waarmee je kunt zien wat het energieniveau van de accu is.

De e-Crafter vind je vanaf 22 november op verschillende locaties tijdens de e-Crafter Showroom Premières.

Reageer op dit artikel