nieuws

Tweedehands bedrijfswagens worden steeds populairder

Aanschaf

De verkoop van tweedehands bedrijfswagens blijft alsmaar stijgen, blijkt uit cijfers van VWE Automotive. Afgelopen jaar werden er bijna 3 procent meer gebruikte bedrijfsauto’s verkocht en in de eerste helft van 2018 was deze groei zelfs nog groter.

Tweedehands bedrijfswagens worden steeds populairder
Er worden steeds meer bedrijfswagens verkocht

Autobedrijven zien grootste groei

In de eerste helft van dit jaar verkochten autobedrijven maar liefst 8,8 procent meer tweedehands bedrijfswagen dan een half jaar eerder. In totaal waren de autobedrijven goed voor een verkoop van 53.989 gebruikte bedrijfswagens.

Ook de onderlinge verkoop (C2C) steeg aanzienlijk. Met een groei van 3,1 procent werden er in het eerste half jaar van 2018 41.316 gebruikte bedrijfswagens onderling verkocht.

Stijgende trend verkoop tweedehands bedrijfswagens

Afgelopen jaar was er ook al een duidelijke stijging waar te nemen in de verkoop van tweedehands bedrijfswagens. In totaal werden er in 2017 bijna 3 procent meer gebruikte bedrijfswagens verkocht dan in 2016. De dealers en autobedrijven verkochten afgelopen jaar 97.425 gebruikte bestelwagens. Dat is 4,2 procent meer dan in 2016 (toen verkochten de bedrijven 93.508 gebruikte bestelwagens).
De onderlinge verkoop van gebruikte bestelwagens steeg met 0,8 procent van 76.415 in 2016 naar 77.025 bedrijfsauto’s in 2017.

Reageer op dit artikel