nieuws

Proeven aan een elektrische bestelwagen? Bezoek een beurs!

Aanschaf

Aan het twijfelen of een elektrische bedrijfswagen iets voor jou is? Dan is het goed om je te laten informeren en te weten waaruit je kan kiezen. Dat kan bijvoorbeeld op de beurs Ecomobiel op 9, 10 en 11 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch.

Proeven aan een elektrische bestelwagen? Bezoek een beurs!

De Ecomobiel beurs wil praktische oplossingen bieden om economischer en duurzamer om te gaan met vervoer. Er zijn lichte bedrijfswagens te zien, twee- en driewielers. Ook is er aandacht voor transportoplossingen in het algemeen en natuurlijk (last mile) stadsdistributie.

Voertuig met een kleine draaicirkel

Mercedes-Benz Trucks Nederland presenteert er de FUSO eCanter, een lichte vrachtwagen. De eCanter heeft een wielbasis van 3.400 mm. Dat zorgt er volgens de maker voor dat het voertuig met een kleine draaicirkel goed uit de voeten kan in binnenstedelijk gebied. De elektrische aandrijflijn van het voertuig bevat zes hoogspanningslithium-ion batterijen met 420 V en 82 kWh (13,8 kWh per stuk).

Besparing 1.000 euro per 10.000 kilometer

Volgens verschillende tests kan de wagen zorgen voor een besparing op de brandstofkosten van ongeveer 1.000 euro per 10.000 kilometer in vergelijking met een dieselmotortruck. De elektrische aandrijving wordt mogelijk gemaakt door de permanente elektromotor met een vermogen van 129 kW en een koppel van 390 Nm. Dit vermogen wordt overgedragen naar de achteras. De maximale snelheid van de eCanter is beperkt tot 80 kilometer per uur. De ongeveer 600 kilogram zware accu’s maken een bereik van 100 kilometer mogelijk. Het kost ongeveer negen uur om de accu’s te laden met 7,4 kW.

Reageer op dit artikel