nieuws

Primeur voor MAN met TGE Combi en TGE Intercity

Aanschaf

MAN introduceerde tijdens de Taxi Expo de nieuwe TGE Combi rolstoeltoegankelijke minibus. Deze MAN TGE variant is speciaal voor het vervoer van kleinere groepen passagiers ontwikkeld door Tribus. Met de komst van de MAN TGE Combi en Intercity krijgt MAN binnen het personenvervoer een belangrijke boost.

Primeur voor MAN met TGE Combi en TGE Intercity

MAN heeft een goede naam als fabrikant van touringcars voor personenvervoer. De nieuwe TGE Combi en TGE Intercity zijn wat kleiner dan wat de vervoersbranche normaliter van MAN gewend is. Maar de TGE minibus is het ideale vervoersmiddel voor specifiek personenvervoer, zoals excursies, hoteltransfers en shuttlediensten.

Veel ruimte

De MAN TGE Combi biedt ondanks zijn relatief bescheiden afmetingen toch veel ruimte: het bagagecompartiment is groot genoeg voor grote stukken bagage en voorwerpen. Daarnaast biedt de passagiersruimte van de TGE Combi plaats aan negen personen. Vervoerders voor wie de TGE Combi te klein is en een touringcar te groot, kunnen kiezen voor de nieuwe MAN TGE Intercity. Deze variant kan maximaal 16 personen vervoeren.

Assistentiesystemen

Voor de nieuwe MAN TGE Combi en TGE Intercity die op Taxi Expo in Houten te zien zijn, zijn in totaal 18 bestuurdersassistentie- en veiligheidssystemen leverbaar. Daarvan is een aantal als optie tegen meerprijs te bestellen. Te denken valt bijvoorbeeld aan het systeem ‘parkeerassistent’ en als standaard meegeleverd de ‘emergency brake assist’ die tijdig een noodstop kan maken indien nodig.

 

Reageer op dit artikel