nieuws

Nieuwe Transit beperkt ernst van ongeluk

Aanschaf

De nieuwe bestelwagen Transit Connect van Ford is sinds kort verkrijgbaar in Nederland.

Nieuwe Transit beperkt ernst van ongeluk

Deze is voorzien van een nieuwe voorkant. De grille kent de drie horizontale lijnen, smallere koplampen en LED-dagrijverlichting. De vernieuwde cabine in de Transit Connect is volgens Ford uitgerust “met een verbeterd instrumentenpaneel met nieuwe bedieningselementen en optioneel met een zwevend, op tablets geïnspireerd kleurentouchscreen.”

“Ik heb honger”

Met het entertainmentsysteem kun je de telefoon, muziek en navigatiesysteem bedienen. “Kies voor spraakopdrachten of het 6 inch touchscreen dat met druk- en veegbewegingen kan worden bediend om op intuïtieve wijze te navigeren. Je kunt zelfs een lijst met lokale restaurants opvragen door te zeggen: Ik heb honger.”

Systeem waarschuwt voor mogelijke botsing

De nieuwe Transit heeft een systeem dat voertuigen en mensen op de weg detecteert. “Het detecteert zelfs voetgangers die jouw auto zouden kunnen kruisen”, aldus Ford. “Het systeem waarschuwt vervolgens als het een mogelijke botsing detecteert en remt automatisch wanneer je niet reageert. Deze technologie is bedoeld om de ernst van ongelukken te beperken en ze indien mogelijk helemaal te voorkomen. Het systeem werkt bij snelheden tot 80 km/u.”

Foto's

Reageer op dit artikel