nieuws

Nieuwe Opel Combo Tour op shortlist Autobest-verkiezing

Aanschaf

De nieuwe Opel Combo Tour is een van de zes genomineerde auto’s voor de Europese Autobest 2019-verkiezing. Dat heeft de jury van de  internationale verkiezing bekendgemaakt. De jury bestaat uit journalisten uit 31 Europese landen, die nieuw verschenen modellen testen en selecteren voor de titel ‘Best Buy Car of Europe 2019’.

Nieuwe Opel Combo Tour op shortlist Autobest-verkiezing

De Opel Combo Tour  en de vijf andere modellen op de shortlist worden vervolgens door de jury nader beoordeeld. Daarbij kijken de juryleden onder meer naar flexibiliteit, design en nieuwe technologie, maar ook naar prijs, het dealernetwerk en verkrijgbaarheid van onderdelen.

Geheel nieuw platform

De vijfde generatie van de Combo is gebaseerd op een geheel nieuw platform.  Hij heeft standaard twee schuifdeuren en is er met een lengte van 4,40 meter of 4,75 meter en met vijf of zeven zitplaatsen. De nieuwe Opel Combo Tour heeft een kenmerkend Opel-design en biedt comfort en veiligheid dankzij de nieuwste technologie.

Drie kinderzitjes naast elkaar

In de Combo Tour passen op de tweede zitrij drie Isofix-kinderzitjes naast elkaar, want elke zitplaats is standaard voorzien van Isofix-bevestigingspunten. Tevens beschikt de Opel Combo Tour over een modern infotainmentsysteem, dat compatible is met Apple CarPlay en Android Auto.

Voldoet aan de eisen van de Euro 6d-TEMP-emissienorm

De motoren hebben vermogens van 56 kW (76 pk) tot 96 kW (130 pk). Het brandstofverbruik ligt tussen 4,5 en 6,3 l/100 km in de stad, tussen 3,8 en 5,0 l/100 km op buitenwegen en tussen 4,1 en 5,5 l/100 km gecombineerd. De CO2-emissie varieert van 108 tot 125 g/km, waarmee de nieuwe motoren in de Opel Combo Tour voldoen aan de eisen van de Euro 6d-TEMP-emissienorm.

 

Reageer op dit artikel