nieuws

Meer bedrijfswagens verkocht in september, maar minder geleased

Aanschaf

In september werden 5.988 nieuwe bedrijfswagens gekocht, tegenover 5.930 stuks in september 2017: een groei van 1 procent. Het leaseaandeel in de bedrijfswagenmarkt neemt af, in tegenstelling tot in de markt voor personenauto’s. Dit blijkt uit cijfers van RDC/CAR monitor en Aumacon.

Meer bedrijfswagens verkocht in september, maar minder geleased

Bijna zes procent meer bedrijfswagens verkocht dan vorig jaar

In de periode van januari tot en met september dit jaar werden in totaal 61.186 nieuwe bestelwagens verkocht, tegenover 57.858 stuks in de eerste negen maanden van vorig jaar. Dat is een toename van 5,8 procent. Van de bestelwagen die dit jaar zijn geregistreerd, is een groter deel dan vorig jaar op naam van personen (bijvoorbeeld voor eensmanszaken en zzp’ers) en/of bedrijven genoteerd. Natuurlijke personen hebben dit jaar een aandeel van 17,4 procent (vorig jaar in dezelfde periode was dat 16,3 procent) en bedrijven hebben nu een marktaandeel van 35,1 procent (was 34,2 procent).

Er worden minder bedrijfswagens geleased

Opvallend is dat er dit jaar beduidend minder nieuwe bedrijfswagens worden geleased: het marktaandeel van leasing is gezakt van 36,4 procent vorig jaar naar 33,8 procent nu.

Volkswagen nog steeds bestverkochte merk

Marktleider Volkswagen verkoopt dit jaar wel iets meer bestelauto’s (1,7 procent meer), maar blijft onder de totale marktgroei. Het merk noteert dit jaar in negen maanden tijd een marktaandeel van 20,8 procent; vorig jaar in dezelfde fase was dat nog 21,7 procent.

De bestverkochte merken in de periode januari tot en met september zijn:

1. Volkswagen: 12.740 bedrijfswagens verkocht/20,8% marktaandeel

2. Mercedes-Benz: 8.693 verkocht/14,2% marktaandeel

3. Ford: 8.352 verkocht/13,7% marktaandeel

4. Renault: 7.411 verkocht/12,1% marktaandeel

5. Peugeot: 6.422 verkocht/10,5% marktaandeel

Reageer op dit artikel