nieuws

Heftig, die botsproeven met bestelauto’s! (video)

Aanschaf

Zo, dat ziet er heftig uit! Het Europese instituut dat voertuigen test, EuroNCAP, heeft een crashtest gedaan met Peugeot Rifter en de beelden ervan gepubliceerd. Niet voor niets, want de besteller scoorde maar liefst vier sterren in deze botsproef. Iets dat je in het echt natuurlijk nooit hoopt mee te maken…

Heftig, die botsproeven met bestelauto’s! (video)

Om je een beetje een beeld te geven: EuroNCAP is min of meer de standaard geworden om aan te geven hoe veilig (of onveilig) een auto is in geval van een botsing. Dat moet ook wel getest worden, want het is belangrijk te weten hoe veilig jouw bedrijfswagen is! Het instituut voert in een aparte ruitme botsproeven uit en maakt gebruik van specicale poppen om te meten wat de impact op de inzittenden is. De resultaten van de tests worden in sterren uitgedrukt. Een erg botsveilige auto krijgt vijf sterren. Hoe minder veilig een auto is bij een botsing, hoe minder sterren deze krijgt.

Video van de crashtest

Voor deze crashtest werd een Peugeot Rifter tegen een muur aan gereden. En niet zo zacht ook! Daarnaast deed de EuroNCAP testen met de systemen die zorgen dat je op je eigen baan blijft en met het automatische remsysteem. Dat systeem moet voorkomen dat je tegen voetgangers aan botst. Zo ziet dat er uit:

 

 

Titel International Van of the Year

De Rifter lijkt in de basis zoveel op de Citroën Berlingo, de Opel Combo en de Peugeot Partner dat de test ook voor deze bestelauto’s geldt. Die drie bestelauto’s zijn allemaal van autobouwer PSA. Het drietal wist eerder dit jaar de titel International Van of the Year in de wacht te slepen. De bestelwagens zetten volgens de jury een nieuwe standaard neer in het segment van compacte bedrijfswagens: met een frisse designbenadering, laadvolume, praktisch gebruiksgemak, comfort en een afwerking die vergelijkbaar is met die van compacte personenauto’s.

Download hier het hele rapport van EuroNCAP over de Peugeot Rifter.

Reageer op dit artikel