nieuws

Elektrische mini-truck van Nederlandse bodem

Aanschaf

Een e-truck en dan ook nog van Nederlandse bodem. Onlangs presenteerde Electrocar BV een lichte elektrotruck. Volens de fabrikant ideaal voor transport in de stadslogistiek, maar ook voor gemeenten, zorginstellingen, recreatie- en vakantieparken.

Elektrische mini-truck van Nederlandse bodem

Het innovatieve zit hem volgens Elektrocar in de manier waarop de elektrotruck is ontworpen. “Met zijn praktische breedte van 130 centimeter, kan het licht elektrisch voertuig  overal gemakkelijk tussendoor en begaat het wegen die voor bestelauto’s onbereikbaar zijn.”

Laadvolume geschikt voor vervoeren pakketten

De lichte e-trucks zijn volgens de fabrikant volledig milieuvriendelijk. “Ze veroorzaken geen geluidsoverlast op plekken waar dat niet is geoorloofd.” De laadbak is er in een open variant (vaste of kiepende laadbak) én twee gesloten varianten. Het laadvolume van 5,5 kubieke meter maakt de Cargolev elektrotruck geschikt voor het vervoeren van pakketten, drie rolcontainers of twee pallets.

 

Reageer op dit artikel