nieuws

Wil jij ook CO2-vrij pakketten bezorgen?

Aanschaf

CO2-vrij pakketten bezorgen. Dat gaat PostNL doen met de eerste twee elektrisch aangedreven Renault Master Z.E. modellen in Europa.

Wil jij ook CO2-vrij pakketten bezorgen?

PostNL neemt in 2018 in totaal zeventien van dergelijke modellen in gebruik. Liesbeth Kaashoek van PostNL: “We zijn trots dat we als eerste partij in Europa met de elektrische Renault Master Z.E. gaan rijden. Daarmee bezorgen we pakketten uitstootvrij in de binnensteden van Utrecht, Leeuwarden en later ook in andere steden.” Het post- en pakkettenbedrijf streeft naar CO2-vrije pakketbezorging in 25 binnensteden in 2025.

Actieradius van 120 kilometer, opgeladen in 6 uur

De Renault Master Z.E. is uitgerust met een 33 kWh lithium-ion batterijpakket. Daarmee biedt de bedrijfsauto in de praktijk een actieradius van circa 120 kilometer. Dat is volgens Renault ideaal voor last mile delivery in binnensteden, zoals het bezorgen van pakketten. Het interieur is ingericht als mobiel kantoor, terwijl de batterij via een 7,4 kW-lader in zes uur volledig is op te laden. De Renault Master Z.E. is leverbaar in zes varianten, waarvan twee chassis- en vier bestelversies, met een laadruimte van 8 tot 13 m2. De prijzen beginnen bij 60.200 euro, exclusief btw.

Foto's

Reageer op dit artikel