nieuws

StreetScooter’s elektrische bedrijfswagens nieuw in Nederland

Aanschaf

Ooit gehoord van StreetScooter? De fabrikant van volledig elektrische bedrijfswagens is een grote speler in Duitsland en produceert elektrisch aangedreven bestelauto’s voor gebruik in de stad. Sinds kort is StreetScooter er ook voor de Nederlandse markt, met Louwman Group als officiële dealer- en servicepartner.

StreetScooter’s elektrische bedrijfswagens nieuw in Nederland

In steden staat de luchtkwaliteit onder druk en hebben we steeds vaker te maken met milieuzones. De elektrische bedrijfswagens van StreetScooter zijn volledig elektrisch. Tijdens het rijden is daardoor geen sprake van uitstoot en dat maakt ze vooral geschikt voor gebruik in stedelijk gebied. 

Louwman Group

StreetScooter is een onderdeel van Deutsche Post DHL Group, dat in eigen regie in Duitsland deze bedrijfswagen ontwikkelde. Sinds kort is Louwman Group de officiële dealer- en servicepartner van StreetScooter voor de Nederlandse markt. Louwman Group verwacht hiermee aan de groeiende zakelijke marktvraag naar volledig elektrische bestelauto’s te voldoen.  

Dealernetwerk

“De elektrische bedrijfswagens van StreetScooter zullen om te beginnen worden verkocht vanuit showrooms in Amsterdam en Veghel”, zegt Eric Louwman, President Louwman Group. “Voor service kunnen gebruikers terecht bij meerdere locaties in Nederland. We streven naar een landelijk dekkend netwerk met een shop-in-shop-formule binnen de Louwman Group, waarbij de focus ligt op de zakelijke markt.”

Bijdragen aan verduurzaming

Achim Kampker, CEO StreetScooter, vult aan: “In Duitsland hebben we al meer dan 6.000 voertuigen op de weg gezet en kunnen we intussen veel verschillende klanten bedienen met onze op maat gemaakte voertuigen. We willen nu graag bijdragen aan het doel van de Nederlandse regering om de CO2-uitstoot tegen 2030 met 49% te verminderen. En Nederlandse bedrijven ondersteunen die van plan zijn milieuvriendelijke voertuigen in hun commerciële wagenparken op te nemen.” 

Reageer op dit artikel