nieuws

Peugeot Expert is Bestelauto van het Jaar 2019

Aanschaf

De Peugeot Expert is verkozen tot Bestelauto van het Jaar 2019. De verkiezing is een initiatief van het vakblad Automobiel Management en vindt jaarlijks plaats.

Peugeot Expert is Bestelauto van het Jaar 2019

De Expert verscheen in 2016 op de markt. De middenklasse bestelauto heeft zich volgens juryvoorzitter Peter Brouwer in korte tijd bewezen als een comfortabele en prijstechnisch gunstige aanbieding: “Dat blijkt ook uit de scorekaart van de jury. Die gaf de Expert van alle deelnemende bestelauto’s de hoogste waardering voor de zwaarwegende criteria leaseprijs en brandstofkosten. Goede waarden behaalde de Expert ook bij de beoordeling van de functionaliteit.”

Alle in Nederland leverbare modellen doen mee

Aan de verkiezing van de Bestelauto van het Jaar nemen automatisch alle in Nederland leverbare gesloten bestelauto’s met een GVW tot 3.500 kg deel. De vakjury, bestaand uit specialisten van leasemaatschappijen, fleetmanagers en journalisten, beoordeelt de modellen op uiteenlopende criteria, zoals leaseprijs, brandstofkosten, comfort, uitstraling, functionaliteit en de kwaliteit van importeur en dealers. De prijs is in 1990 voor de eerste maal uitgereikt.

Handsfree schuifdeuren

De Bestelauto van het Jaar 2019 is voorzien van een motor met een CO2-uitstoot vanaf 133 g/km. Hij is leverbaar met voorzieningen zoals handsfree schuifdeuren, een flexibel in te richten cabine met een scheidingswand, active safety brake, een achteruitrijcamera en een 3D-navigatiesysteem. De bestelwagen heeft een maximaal laadvolume van 6,6 m3. De Expert is leverbaar in drie lengtevarianten, waaronder de Compact-uitvoering, met een lengte van slechts 4,61 meter. De langste uitvoering meet 5,31 meter. Een aantal versies heeft een hoogte van minder dan 1,90 meter. Dat is handig in lage parkeergarages.

Foto's

Reageer op dit artikel