nieuws

Nieuwe Opel Combo: voor zakelijk én privé-gebruik

Aanschaf

Op de internationale transportbeurs IAA in Hannover maakten wij kennis met de nieuwste Opel Combo: een bestelauto die gemaakt is om zowel zakelijk als privé mee te rijden.

Nieuwe Opel Combo: voor zakelijk én privé-gebruik
Opel Combo, Opel Combo Life & Opel Combo Life XL

De nieuwe Opel Combo is op de IAA uitgeroepen tot International Van of the Year 2019 en is ontworpen volgens normen voor personenauto’s. Daarom heeft geheel een flinke hoeveelheid assistentie- en veiligheidssystemen: adaptieve cruise control, een vooraanrijdingsassistent met voetgangersherkenning, emergency braking, een vermoeidheidsassistent, een dode hoek waarschuwing en een head-up display. Bijzonder is de zogeheten flank guard: een systeem waarbij sensoren waken voor obstakels en zo krassen en deuken op de zijkant voorkomen. In sommige gevallen is dat geen overbodige luxe…

Op de IAA

Op de beurs stonden verschillende varianten te zien van de nieuweling. Zo was er de Opel Combo Tour als 4,40 meter lange standaardversie, maar er was ook een 4,75 meter lange uitvoering. De personenversie is er met vijf of zeven zitplaatsen en een maximaal laadvolume van 2.693 liter. De bedrijfswagenversie heeft een lengte van 4,75 meter en is er als dubbele cabine (alleen jammer genoeg niet in Nederland) en een gesloten bestelbus. De laadruimte van deze laatste is groot genoeg voor twee Europallets en biedt afhankelijk van de uitvoering een laadvolume tot 3,9 kubieke meter, met maximum toelaatbaar laadgewicht van 1.000 kg.

Apple CarPlay en Android Auto

Optioneel is een achteruitrijcamera beschikbaar voor de Combo-bestelbus. Een andere camera in de rechterbuitenspiegel voorkomt dat de bestuurder bij het rechtsaf slaan objecten of voertuigen over het hoofd ziet. Ook de nieuwe Opel Combo is aan het internet verbonden. Het voertuig kent een infotainmentsystemen met een kleuren touchscreen van acht inch en ondersteuning van Apple CarPlay en Android Auto, zodra deze door Google wordt gelanceerd in Nederland.

Tobias Stöver van Opel: “Meer dan ooit is dit de ideale auto voor zowel bedrijfsmatig gebruik als voor activiteiten in de vrije tijd. De nieuwe Combo zal in de smaak vallen bij een brede doelgroep, zowel gezinnen als professionals.”

 

Foto's

Reageer op dit artikel