nieuws

Nieuwe Opel Combo nog voor wereldpremière op IAA al te bestellen

Aanschaf

Nog voor de publiekspremière op de IAA voor bedrijfsauto’s in Hannover is de compleet nieuwe Opel Combo al te bestellen.

Nieuwe Opel Combo nog voor wereldpremière op IAA al te bestellen
De nieuwe Opel Combo is nu al te bestellen.

De nieuwe Opel Combo gesloten bestel, die ruimte biedt aan twee europallets (max. 3,9 m3) en een laadgewicht tot 1.000 kg, kan nu al worden gekocht. En dat terwijl deze bestelauto pas volgende week op de IAA in Hannover zijn wereldpremière beleeft.

 

Nieuwe efficiënte motor die voldoet aan Euro 6d-TEMP

Bij de ontwikkeling van de nieuwe Opel Combo is sterk gefocust op efficiency en een lage kilometerkostprijs. Het is een bedrijfswagen met een volledig nieuwe voertuigarchitectuur, slimme uitrusting en verschillende technologieën. De 1,5-liter dieselmotor levert daaraan een stevige bijdrage.

 

Hij is leverbaar in de vermogensvariant van 96 kW (130 pk). De uitlaatgassen voldoen al aan de toekomstige emissienorm Euro 6d-TEMP. Deze 96 kW (130 pk) sterke motorvariant is leverbaar in combinatie met een handgeschakelde zesbak of een achttraps automaat (brandstofverbruik1: stad 4,5-4,7 l/100 km, buitenweg 4,1-4,4 l/100 km, gecombineerd 4.3-4,5 l/100 km, 1113-119 g/km CO2).

 

Laadruimte

De Opel Combo is er als 4,4 meter lange standaardversie en als 4,75 meter lange ‘Lengte 2’-versie. De nieuwe bedrijfswagen is een van de ruimste in zijn segment met een laadvolume tot aan 3,9 m3. Het maximum toelaatbaar laadgewicht bedraagt 1.000 kg. De laadlengte bedraagt maximaal 2.131 mm, zodat ook langere objecten te vervoeren zijn. De wielkasten zijn compact waardoor er gemakkelijk twee europallets in passen.

 

Rijassistentiesystemen

De Combo is uitgerust met diverse assistentie- en veiligheidssystemen. De range omvat onder meer Automatic Cruise Control, Forward Collision Alert met voetgangersherkenning, dodehoekwaarschuwing, Lane Keep Assist en verkeersbordherkenning.

 

De optionele achteruitrijcamera kan handig zijn bij het manoeuvreren. Nieuw is het optionele Flank Guardsysteem, dat bij een snelheid onder de 10 km/h waarschuwt voor palen en andere obstakels. Dat reduceert krassen en andere kleine schades aanzienlijk. Dit systeem gaat samen in een pakket met dodehoekwaarschuwing en parkeersensoren voor en achter.

 

Infotainment

De Opel Combo is verkrijgbaar met de nieuwste generatie infotainmentsystemen. De Multimedia Radio en Multimedia Navi Pro-systemen zijn compatible met Apple CarPlay en Android Auto (zodra door Google gelanceerd in Nederland). De bediening gaat via een 8-inch touchscreen. Het navigatiesysteem bestrijkt Europa, biedt kaarten in 3D en geeft TMC verkeersinformatie, zodat rijders verzekerd zijn van routegeleiding die alternatieven aanbiedt bij files en wegwerkzaamheden.

 

Prijzen

De prijzen beginnen bij € 13.599,-. Deze vanafprijs geldt voor de standaardversie van 4,4 meter lengte in de uitvoering Selection met de 55 kW (75 pk) sterke 1,6-liter dieselmotor (brandstofverbruik: stad 4,8-4,9 l/100 km, buitenweg 3,9-4,1 l/100 km, gecombineerd 4,3-4,4 l/100 km, 111-114 g/km CO2).

Reageer op dit artikel