nieuws

Piaggio komt met vierwielaangedreven lichte bedrijfswagens

Aanschaf

Piaggio gaat in samenwerking met Foton Motor Group lichte bedrijfswagens produceren, die met name geschikt zijn voor stadsdistributie. Het is de bedoeling dat de kleine bestelauto’s met een laadcapaciteit tot 1,5 ton vanaf 2020 op de markt komen.

Piaggio komt met vierwielaangedreven lichte bedrijfswagens
Roberto Colaninno, Voorzitter en CEO van Piaggio & C. S.p.A. (PIA.MI), en Chang Rui, Vicevoorzitter van Foton Motor Group en Voorzitter van Foton International, werken samen in de ontwikkeling en productie van nieuwe vierwielaangedreven lichte bedrijfswagens.

Het Italiaanse Piaggio en het Chinese Foton Motor Group gaan samen een nieuwe reeks vierwielaangedreven lichte bedrijfswagens ontwikkelen en produceren. Op de planning staan verschillende typen minipick-up- en minibusmodellen. Daarmee speelt Piaggio in op de groeiende vraag naar commerciële mobiliteitsoplossingen voor verplaatsingen binnen steden.

Op korte termijn zullen de technische specificaties bekend gemaakt worden. Wat we in ieder geval al wel weten, is dat de producten worden uitgerust met nieuwe, milieuvriendelijke motoren en verschillende nieuwe technologische features. En, alle bedrijfswagens hebben een laadcapaciteit tot 1,5 ton.

Wereldwijd heeft de Piaggio Group in 2017 wereldwijd zo’n 176.800 bedrijfswagens geleverd. Dat maakt dat zij een belangrijke speler zijn als het gaat om lichte bedrijfsvoertuigen met drie of vier wielen voor het vervoer van passagiers en goederen.

Reageer op dit artikel