artikel

IVECO Daily viert veertigste verjaardag

Aanschaf

Dit jaar bestaat de IVECO Daily veertig jaar. Sinds 1978 is de Daily uitgegroeid tot een populaire bedrijfswagen en heeft het zich een aantal keer International Van Of The Year mogen noemen. Reden genoeg dus om een speciale, gelimiteerde editie op de markt te brengen.

IVECO Daily viert veertigste verjaardag

IVECO’s eerste lichte bedrijfswagen werd in 1978 geboren en is in veertig jaar uitgegroeid van handzaam bestelbusje tot populaire bedrijfswagen. Let wel op, want de term ‘licht’ betekent in dit geval tussen de 3,5 en 7,5 ton. Door de jaren heen is de Daily behoorlijk geëvalueerd. Met meer dan drie miljoen voertuigen, geproduceerd op drie continenten en rijdend in 110 verschillende landen, is de Daily inmiddels een grote speler op de markt.

Drie keer International Van Of The Year

De populariteit en waardering van deze bestelauto is ook terug te zien in het aantal awards die de Daily al in de wacht heeft weten te slepen. Want niet alleen in 2018, maar eerder ook al in 2000 en 2015 mocht de Daily zich International Van Of The Year noemen. Een blijk van erkenning van experts uit de industrie.

Duurzaam en multi-inzetbaar

Die titel krijg je niet voor niks. Zo is de Daily koploper op het gebied van duurzaam rijden en wordt er ingezet op geavanceerde diesel- en alternatieve aandrijftechnologieën:

• Daily Euro 6 RDE 2020 Ready: de eerste lichte bedrijfswagen die klaar is voor 2020 Real Driving Emissions Regulations
• Daily Hi-Matic Natural Power: het eerste CNG-voertuig met een volautomatische 8-traps versnellingsbak in het lichte segment
Daily Electric met zero emission, inzetbaar voor duurzame stadsdistributie

Daarnaast is de besteller opgebouwd met een dragende constructie met U-vormige en speciale stalen dwarsbalken, waardoor de wagen aan allerlei taken kan worden aangepast. De Daily biedt een breed assortiment variërend van 3,5 tot 7,2 ton bruto voertuiggewicht en van 7,3 tot 19,6 m3 vrachtvolume.

Limited Edition

Om het veertig jarig bestaan te vieren, lanceert IVECO de Daily Limited Edition. Van deze speciaal ontworpen bestelauto’s zijn maar 500 exemplaren beschikbaar. Ze beschikken over een bijzondere bestickering, gebaseerd op tekeningen van de drie Daily generaties tot nu toe. Ook is sprake van een exclusief dashboardontwerp en badges die het thema herhalen.

Reageer op dit artikel