artikel

Vijf nieuwe elektrische Volkswagens op de IAA

Aanschaf

In de overtreffende trap: op de internationale transport beurs IAA in Hannover presenteerde Volkswagen Bedrijfswagens maar liefst vijf elektrische bedrijfswagens.

Vijf nieuwe elektrische Volkswagens op de IAA

En de nieuwe elektrische voertuigen hebben ook nog eens exotische namen zoals de I.D. BUZZ CARGO, de ABT e-Transporter, de ABT e-Caddy, de Crafter HyMotion met brandstofcel en de Cargo e-bike.

Bestelwagen met autopilot

We pikken hier de krenten uit de pap. Zo heeft is de concept-bestelwagen (dus nog niet verkrijgbaar) I.D. BUZZ CARGO een autopilotfunctie en een gedigitaliseerd vrachtsysteem. De actieradius bedraagt afhankelijk van het batterijformaat en het specifieke model zo’n 330 tot 550 km.

Meer dan 500 kilometer afleggen

De Crafter HyMotion combineert een waterstof-brandstofcel met een elektrische motor en is daarmee bij uitstek geschikt voor langere afstanden. De tanks hebben een capaciteit van 7,5 kg waterstof. Daarmee kan het 4,25-tons voertuig meer dan 500 km afleggen. Ook de Crafter HyMotion is een concept. “Maar als de infrastructuur toereikend is, kan hij in productie gaan”, stelt Volkswagen.

Driewielige snelfiets met kinematica

In Hannover toont Volkswagen ook de Transporter als taxi, geschikt is voor vijf personen en hun bagage. Het geheel heeft een range van circa 220 km en een topsnelheid van 120 kilometer per uur. De fabrikant had nog tijd over om een e-bike te ontwikkelen. Deze driewielige snelfiets rijdt op topsnelheid 25 kilometer per uur en heeft een maximaal laadvermogen van 210 kilogram. Dat is inclusief berijder. De kinematica in de vooras zorgt ervoor dat goederen niet kantelen bij het nemen van bochten. De lading blijft horizontaal en dus stabiel. Volkswagen Bedrijfswagens gaat de cargo e-bike produceren in Hannover.

Foto's

Reageer op dit artikel