artikel

Met je e-cargo bike zo door de stad heen zoeven

Aanschaf

Een e-cargo fiets met elektrische trapondersteuning waarmee je zo de binnenstad door zoeft. Wellicht niet voor elke ondernemer geschikt, maar wel voor het bezorgen van pakketten en eventueel voor het bezorgen van eten. Want er zit een koeling in.

Met je e-cargo bike zo door de stad heen zoeven

Fietsfabrikant Gazelle presenteerde het geheel op de IAA in Hannover, ‘s werelds meest vooraanstaande internationale transportbeurs. De D10 e-cargo zoals ie heet, is volgens de leverancier “bij uitstek geschikt” voor de last mile-aflevering in verstedelijkte gebieden. “Elke zending is snel ter plekke omdat de wendbare D10 geen last heeft van opstoppingen. Hij is toegelaten op fietspaden en kan zelfs op stoepen komen – parkeerproblemen in drukke binnensteden kent de D10 daarom niet. Bovendien is de e-cargo fiets welkom in elke milieuzone.”

Fiets met elektrische trapondersteuning

De Gazelle D10 is een e-cargo fiets met elektrische trapondersteuning. Hij biedt plaats aan maximaal twee standaard bagageboxen met Euro Pallet-afmetingen (1.200 x 800 x 1.100 mm), een inhoud van 1 vierkante meter en een laadvermogen van 100 kg. De trapondersteuning van de D10 is elektrisch. Er zit een 250W Bosch-motor in combinatie met een batterij met een capaciteit van 1.000Wh. Met de ondersteuning is een maximumsnelheid van 25 km/u te halen. Voor de D10 is geen kenteken vereist.

Bagageboxen vanaf linker- en rechterzijde te benaderen

De transportfiets heeft standaard plaats voor één box (D10) en zelfs twee (D20) in combinatie met een aanhanger. De bagageboxen zijn vanaf zowel de linker- als rechterzijde van de fiets te monteren via een railsysteem. De Gazelle D10 e-cargo wordt in de Gazelle-fabriek in Dieren geproduceerd. Waarschijnlijk komt deze medio 2019 op de markt. Dit najaar start Gazelle in samenwerking met PostNL de eerste pilots in Amsterdam. Gazelle heeft het concept samen met Aluca en mobility as a service (MaaS) startup DOCKR ontwikkeld.

Foto's

Reageer op dit artikel