artikel

Hyundai komt in 2019 met waterstofvrachtwagen

Aanschaf

In aanloop naar de bedrijfswagenbeurs IAA in Hannover, regent het futurische beelden. Eerder kwam al Volvo met een concept, nu is het Hyundai. Die kwam met een artist impression van zijn allereerste elektrisch aangedreven vrachtwagen met een brandstofcel. Deze waterstofvrachtwagen wordt in 2019 officieel gelanceerd.

Hyundai komt in 2019 met waterstofvrachtwagen

Ruim 20 jaar geleden begon Hyundai met de ontwikkeling van waterstofaangedreven voertuigen. In 2013 volgde de productiestart van ’s werelds eerste in serie geproduceerde waterstofauto, de Hyundai ix35 Fuel Cell. Zijn opvolger, de Hyundai NEXO, verschijnt binnenkort in de Nederlandse showrooms.

Stap gezet naar vrachtwagen

Nu heeft Hyundai dus de stap gezet naar een vrachtwagen. De vrachtwagen is aerodynamisch vormgegeven om de luchtweerstand zo laag mogelijk te houden. De grille van de vrachtwagen valt op door geometrische vormen, die de structuur van waterstof symboliseren.

Op de IAA voor bedrijfswagens in Hannover maakt Hyundai zijn toekomstplannen bekend voor de introductie in 2019 van de elektrische truck met brandstofcel op de Europese markt. Ook geeft het bedrijf  dan specificaties vrij.

Ook test gedaan met zelfrijdende vrachtwagen

Hyundai zegt ook met succes een test met een zelfrijdende vrachtwagen te hebben gedaan. Deze truck met oplegger, genaamd Xcient, legde autonoom een traject met een lengte van veertig kilometer af op een Zuid-Koreaanse snelweg.

Reageer op dit artikel