artikel

Hoe ziet de bestelling van de toekomst eruit?

Aanschaf

Hoe ziet de bestelling van de toekomst eruit? Renault deed een gooi en liet futuristisch ogende plaatjes zien.

Hoe ziet de bestelling van de toekomst eruit?

Het lastige is volgens Renault dat in de toekomst de levertijden sneller en nauwkeuriger worden, terwijl de regelgeving voor toegang tot steden en stadscentra toeneemt. Hoe gaat je daar als ondernemer mee om? De fabrikant becijferde dat 60 tot 70 procent van de bevolking in 2030 in steden woont. Dan is het al een uitdaging om mensen te vervoeren, laat staan om goederen te vervoeren naar de stad.

Robo autoconcept moet problemen de baas zijn

Renault komt met een robo autoconcept dat die problemen de baas moet zijn. “Bezorging van pakketten moet naadloos verlopen en eindgebruikers kunnen kiezen waar, wanneer en hoe de goederen exact geleverd moeten worden.” Opvallende conclusie van de fabrikant: “De mens blijft een essentiële schakel bij last mile delivery in stedelijk gebied.” Renault ziet nog altijd een rol voor een medewerker voor de afhandeling van de levering. “Daarmee blijft het menselijke aspect behouden.”

 

Foto's

Reageer op dit artikel