artikel

Op beurs in Hannover: bedrijfswagens die aan het internet hangen

Aanschaf

Van 20 tot en met 27 september vindt in Hannover in Duitsland de IAA-bedrijfswagenbeurs plaats. Daar presenteren verschillende merken nieuwe modellen. Waaronder ook Ford. Dat merk laat een reeks aan modellen zien die verbonden zijn aan het internet.

Op beurs in Hannover: bedrijfswagens die aan het internet hangen

Dat is handig voor ondernemers, want daarmee kunnen ze via internet de beschikbaarheid en inzet van hun bedrijfswagens bekijken. Maar ook de kosten beheren en zien welke chauffeur waar is ingezet. Daarnaast gaat Ford ook de mogelijkheid bieden dat je als ondernemer data over je voertuigen kan delen met anderen. “Die gegevens worden vanuit de bedrijfswagen naar de cloud gestuurd. Je kunt zo er vervolgens, als het ware, je eigen software op loslaten”, aldus Hans Schep van Ford Europe.

Meer dan 50 kilometer

Ford zet ook in op elektrische bedrijfswagens. Tijdens de beurs presenteert de voertuigengigant een aantal elektrische modellen, zoals de Transit Custom plug-in hybride. Daarmee kan naar verwachting van Ford meer dan vijftig kilometer volledig elektrisch worden gereden. De benzinemotor fungeert als afstandverlenger. Deze laadt het accupakket op bij het afleggen van langere afstanden tussen de oplaadpunten. De actieradius bedraagt volgens Ford meer dan vijfhonderd kilometer.

Nieuwe technologie om zuinig te rijden

Daarnaast rept Ford over een Transit die midden 2019 op de markt komt. “Die biedt efficiëntere motoren, een verbeterd laadvermogen, ingebouwde connectiviteit en geavanceerde rijhulpsystemen”, aldus Schep. Interessant ook nieuwe technologie om zuiniger te rijden. Met name bij stop-start-verkeer in steden. Het zogeheten mHEV-systeem van Ford wint naar zeggen van de fabrikant bij afremmen energie terug, slaat deze op in een 48-volt lithium-ion batterij en gebruikt deze energie voor het ondersteunen van de motor of als voeding voor elektrische systemen.

Reageer op dit artikel