artikel

International Van of the Year 2019: drie winnaars!

Aanschaf

Driemaal champagne op de IAA in Hannover! Want daar zijn de Citroën Berlingo, Opel Combo en Peugeot Partner uitgeroepen tot International Van of the Year 2019.

International Van of the Year 2019: drie winnaars!

De jury van de verkiezing International Van of the Year bestaat uit 25 vooraanstaande Europese journalisten. Elk jaar kiezen zij de beste nieuwkomer op het gebied van lichte bedrijfswagens. Normaal gesproken is er dan dus één winnaar, maar nu vallen maar liefst drie bestelauto’s in de prijzen!

De Citroën Berlingo Van, Opel Combo en Peugeot Partner mogen zich een jaar lang ‘International Van of the Year 2019’ noemen. Maar waarom nu drie winnaars?

De drie vallen onder de Groupe PSA en delen het platform waarop ze zijn gebouwd. Het zou dan dus raar zijn om één van de drie als beste nieuwkomer te verkiezen. Volgens Jarlath Sweeney, voorzitter van de jury, zijn de Berlingo, Combo en Partner toekomstbestendig. “Ze zitten boordevol techniek om de bestuurder te helpen. Bijzonder is een zogenoemde overload indicator, waar te zwaar beladen nauwelijks meer een optie is. En dat vergroot de veiligheid.”

In 2017 hadden de drie bestelwagens een marktaandeel van meer dan 20 procent. Peugeot Partner was met 78.000 exemplaren de best verkopende bestelwagen van Europa in 2017. Daarna kwam de Citroën Berlingo met 73.000 exemplaren. De drie nieuwe modellen gaan deze maand in de verkoop in maar liefst 100 landen.

Reageer op dit artikel