artikel

De hoogte in met je BE-rijbewijs!

Aanschaf

BE-Combi ontwikkelde samen met Hoogwerker Centrum Nederland een autohoogwerker voor het BE-rijbewijs met een werkhoogte boven de dertig meter.

De hoogte in met je BE-rijbewijs!
Wim van Beuzekom, directeur Hoogwerkercentrum Nederland.

Hoogwerker Centrum Nederland ontwikkelt en bouwt compacte hoogwerkers. In het segment autohoogwerkers voor B-rijbewijs (tot 3,5 ton) zat het bedrijf, qua werkhoogte en reikwijdte van de opgebouwde hoogwerker, tegen de bovengrens aan. Daarom zocht het bedrijf voor de ontwikkeling van deze autohoogwerker de samenwerking met BE-Combi.

Het is volgens de leveranciers de “eerste autohoogwerker ter wereld voor BE-rijbewijs met een werkhoogte van 31 meter”. Deze is gebouwd op een IVECO Daily 3500PLUS van BE-Combi.

Hoogwerker rijdt als bestelwagen

Directeur Wim van Beuzekom van Hoogwerker Centrum Nederland: “Deze hoogwerker rijdt als een bestelwagen. De totale lengte is 8,40 meter, de wielbasis 3.750 mm.” Het zijdelings bereik is 17 meter. Het geheel kent een tweepersoons manbak. Als overall belasting kan de wagen 250 kilo aan. De hoogwerker kan twee- of eenzijdig afgestempeld worden en bestrijkt het werkgebied vóór de cabine. Het voertuig is volgens de twee partijen geschikt voor onder meer onderhouds- en installatiewerkzaamheden op hoogte, maar ook voor bijvoorbeeld gebouwreiniging.

Reageer op dit artikel