artikel

Nieuwe Peugeot Partner geeft camerabeeld van de blinde hoek

Aanschaf

De Peugeot heeft de nieuwe Partner-bedrijfswagen het levenslicht laten zien. Bijzonder is dat deze een signaal afgeeft als deze te zwaar is beladen. Daarnaast laat de wagen een camerabeeld van de blinde hoek zien.

Nieuwe Peugeot Partner geeft camerabeeld van de blinde hoek

Prachtig. Elegant. De superlatieven in het persbericht van Peugeot laten we even voor wat deze zijn. Meer inhoudelijk is het wel de moeite waarde om te kijken naar de bestuurdersstoel. Daar wilde het Franse bedrijf een ware ergonomische ‘cockpit’ realiseren. Met een stuurwiel dat goed grip biedt, een snelle opvolging van stuurreacties en met diverse functies om de bestuurder te ondersteunen.

Twee camera’s aan boord

Op een standaard display kan hij belangrijke informatie aflezen, terwijl hij tegelijkertijd zijn aandacht bij het verkeer kan houden. Een 8 inch touchscreen in het midden van het dashboard zorgt voor toegang tot de radionavigatie, de auto-instellingen en de telefoon. De Peugeot Partner heeft in totaal twee camera’s aan boord. Een voor de al eerdergenoemde blinde hoek. De tweede geeft een beeld naar achteren toe. Daarmee moet het manoeuvreren in magazijnen, op drukke plaatsen en in stedelijke omgevingen makkelijker worden.

Reageer op dit artikel