artikel

Citroën komt met nieuwe versie Berligo waarin je je smartphone kan opladen

Aanschaf

Van de Citroën Berlingo-bedrijfswagen, waarvan de eerste generatie in 1996 verscheen, verschijnt een nieuwe versie.

Citroën komt met nieuwe versie Berligo waarin je je smartphone kan opladen

Dat onder de noemer Citroën Berlingo Van. Het is inmiddels de derde generatie van de bedrijfswagen. Van de eerste versie werden 1,5 miljoen exemplaren verkocht. De Van-versie maakt volgens Citroën een “grote sprong” voorwaarts op het gebied van design en uitrustig. Er zijn twee carrosserielengtes, M (4,40 meter) en XL (4,75 meter), te krijgen. En er zijn twee uitvoeringen: Worker en Driver. Deze verschillen ook dus in uitvoering van uitrusting en bescherming.

Praktische opbergmogelijkheden

De voorruit is ver naar voren geplaatst en de bedrijfswagen heeft een hoge en korte motorkap. In de cabine is ruimte voor 3 inzittenden, allemaal op de eerste zitrij. Citroën noemt in haar persbericht ook de toegankelijkheid van de laadruimte via de achterklep of achterdeuren en de schuifdeuren. Het laadvermogen gaat tot 1.000 kilogram. “Kortom, er zitten veel praktische opbergmogelijkheden in dit model”, aldus Citroën. “Met voldoende ruimte tussen de wielkasten kun je probleemlos 2 europallets vervoeren.” Als laatste belooft de fabrikant dat de Berlingo Van wat betreft rijcomfort en veiligheid voor een moderne personenauto. Naast cruise control en andere rijhulpsystenemen, willen we als gadgetfreak nog wel even noemen dat de Berlingo je smartphone draadloos kan opladen.

Reageer op dit artikel