artikel

Iveco wil met bedrijfswagens impact op klimaat verkleinen

Aanschaf

Speciaal voor de bouw heeft Iveco een reeks bedrijfswagens geïntroduceerd. Dat onder de naam Stralis X-Way.

Iveco wil met bedrijfswagens impact op klimaat verkleinen

Die moet als het goed is diverse terreinen eenvoudig aankunnen. Althans, dat belooft de Italiaanse leverancier. “Het drijft zwaar transport tot het uiterste”, aldus Iveco in een persbericht. De wagens kunnen offroad hun mannetje staan, maar Iveco zegt ook een stap te hebben gemaakt in de efficiëntie van brandstofverbruik. Op een beurs in Parijs stelde het bedrijf een Stralis X-Way met haakarmsysteem tentoon. “Ideaal voor de recyclesector.”

Lichte bedrijfsvoertuigen voor gebruik in de stad

Op diezelfde beurs liet Iveco ook lichte bedrijfsvoertuigen en vrachtwagens zien voor gebruik in de stad. Daaronder een door aardgas aangedreven Daily Blue Power (foto) en een Stralis X-Way die dezelfde brandstof aankan. “We spelen in op de vraag naar voertuigen die hun impact op het klimaat verkleinen en zo de luchtkwaliteit verbeteren”, zegt het bedrijf. “In een tijd waarin steden verkeersbeperkingen en strenge emissienormen invoeren om de luchtkwaliteit voor hun inwoners te verbeteren, geven onze aardgasvoertuigen bouwbedrijven een concurrentieel voordeel.”

Reageer op dit artikel